Dag 2, On top of the World

Verenigde Staten, New York

Ok, ik was gisteren echt gebroken.....waarom ben ik vanochtend dan in Godsnaam om 5am al wakker?
Eigenlijk wel logisch, want tis in NL 6 uur later.
Maar ja, iedereen om mij heen ligt nog in een diepe slaap en ik besluit maar effe wat actiefoto's van slapende kids en hubbie te maken. Onze kamer van de Travel Inn heeft een prachtig uitzicht op een politiebureau op W 42nd street en hoge omliggende gebouwen.
Onze kamer is echt prachtig, volgens mij twee queensize bedden en is volledig gerenoveerd super schoon en fris.
Langzaam breekt de zon door en rond 6am ga ik maar heerlijk warm douchen.
Een half uur later worden Liam, Aidan en Martijn ook wakker.

Martijn wil graag vandaag naar de One World Trade Center, dus na een democratisch besluit (iedereen stemde voor), vertrekken we rond half acht naar de metro. Het is nog lekker stil op straat en vlakbij WTC gaan we een bagel en een croissant eten.
Dan vervolgen we onze weg naar het WTC, maar kunnen m zo 1 2 3 niet vinden. Bij het oversteken kijken we naar rechts en ja hoor, daar staat de One World Trade Center, oftewel, de Freedom Tower. OMG, wat is dat ff een prachtig moment! We staan echt met open bakkes te kijken en beginnen we allemaal, behalve Aidan dan, als een stel Japanners foto's te schieten.
Om 9 uur mogen we naar binnen, we zijn de eerste lichting die naar boven mag.
De lift zelf is al een prachtige attractie, maar als je daarna plaats moet nemen met je rug tegen de muur, weet je niet wat je overkomt. Na een filmpje over NY verandert het scherm in een raam en kan je de eerste blik werpen op het adembenemende uitzicht, werkelijk prachtig! Vooral de eerste blik op Lady Liberty is weer zo'n aaah moment, hoe klein ze dan ook is vanaf waar we staan.
We gaan na een uur weer naar buiten en direct door naar Ground Zero.....de twee vierkante memorials met alle overleden mensen van 9/11 maken ook erg veel indruk.
Intussen loopt de temperatuur erg snel op en gaan we weer terug naar het hotel om even te zwemmen in het zwembad.
Na twee uur zwemmen gaan we Times Square verkennen.
Druk, druk, druk....wat een mensenmassa ineens. Echt bizar zo druk....

Effe uitrusten op de rode trap, al is t maar voor heel even....door de hitte zijn de traptredes superheet, dus om bilblaren te voorkomen gaan we gauw weer verder wandelen.
Eerst bij Hershey's naar binnen, dan de M&M store en als laatste de Disney store verkennen.
Aidan heeft duidelijk last van de hitte (hij had t erg benauwd) en omdat t toch waarschijnlijk gaat onweren gaan we snel burgers eten bij Five Guys en terug naar de kamer.
We houden t vandaag voor gezien.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.