Dag 4 Elmwood Cementary,Graceland en Sunstudio

Verenigde Staten, Memphis

Vandaag al vroeg wakker. Gelukkig niet wakker geworden van de sirenes. Er zit hier een brandweerkazerne recht tegenover het appartement. Leroy ging al vroeg op pad naar Wendys om een ontbijtje te scoren maar helaas voor hem was die pas om 10 uur open. Dus toen werd het de Subway voor hem. Toen hij terugkwam gingen hij ,Maikel en ik langs de Mississippi wandelen. We kwamen veel eekhoorntjes tegen. Ook kwamen we langs de glazen piramide die ook in GTA voorkomt . Toen we terugkwamen waren Arjo en Raymon ook zover en gingen we naar Elmwood cementary. Hier liggen 17000 mensen begravenen er is plaats voor nog eens 15000. Er liggen ook veel slachtoffers van de gele koorts en soldaten van de burgeroorlog. We deden de audio tour d.w.z. dat we een cd meekregen met allerlei info over speciale graven. We hebben hier veel van geskipt omdat het ons eigenlijk alleen maar om de bijzondere grafmonumenten ging.
Daarna door naar Graceland. We deden de platinum tour. We kregen een iPad mee met koptelefoon en werden met een busje naar de overkant van de straat gebracht en voor de deur van Graceland gedropt. We hebben de hele tour door het huis gevolgd met uitleg over alles via de iPad. Wel bijzonder om te zien hoe en waar hij leefde . Natuurlijk allang een keer op tv gezien maar het is toch anders als je er bent. Daarna een hapje gegeten bij het Rock&Roll café waar ze vertelden dat er s'avonds een Elvis show zou zijn. Daarna door naar de Sun studio. Een mooie interessante rondleiding gehad over de begintijd van Sunstudio waar het natuurlijk ook over BB King , Jerry Lee Lewis en Elvis ging.
We kwamen ook in de studio waar alles nog hetzelfde is en dus nog steeds dezelfde akoestiek heeft. We mochten op de foto met dezelfde microfoon waar ook o.a. Elvis en Jonnhy Cash door hebben gezongen.
Ik moet zeggen dat Memphis echt wel mijn hart heeft gestolen, zulke vriendelijke mensen hier. Op straat, in restaurants en in de shops. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren. Vanavond geen Beale street voor ons want het is gaan regenen. Dan nog maar ff terug naar het Rock & Roll cafe voor de Elvis imitator. Sjonge jonge, dat was wel ff schrikken ik zat regelmatig met kromme tenen in mijn schoenen. Maar ach, we hebben wel gelachen. Zeker toen we terug naar de auto gingen en Arjo zijn Elvis moves ging doen maar niet doorhad dat er iemand in het parkeerhokje naar hem zat te kijken...Nu spullen vast inpakken en morgen op weg naar Dallas en ons Esther

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie, maar ook indrukwekkende foto's Geweldige ervaring!

Beukenexen.op.reis 2016-06-02 05:01:55

Helemaal eens met Erna, geweldig mooie foto's!! Geef ons Esther een dikke kus van mij!!

Els 2016-06-02 08:51:13

Super leuk om die foto's te zien....vooral dat eekhoorntje doet het hem...lol Kei gaaf om zo in het huis van Elvis rond te lopen en die studio te bekijken...Doe je Esther en de rest ook de groetjes van ons???? Goede reis verder xxx

Jolanda 2016-06-02 15:41:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.