Op zoek naar bizons in Paynes Prairie

Verenigde Staten, Paynes Prairie State Park

Dnes mame cely den na tento park, a proto jame rano vyrazili k severnimu vstupu do parku. Je to asi tak 10 mil od kempingu. Nejdriv jsme se zastavili na vyhlidce, ale byla trochu zima, tak jsme jeli dal. Tato prochazka je znama, ze je to velke mnozstvi alligatoru a bizonu. Ale dnes neni moc teplo, tak jsme byli prijemne prekvapeni, ze jsme nejake videli. Stezka je celkem 3 mile dlouha, nejdriv po drevenych chodniccich a pak po trave. Okolo je jen voda nebo pastviny s sussi travou. Hned na zacatku jsme videli 2 alligatory jak se pomalu proplouvaji na vode. Parada!!! Jeste nebyli lenivy, aby jen lezeli na brehu. Zacalo svitit slunicko, tak se na ten breh nejdriv museli dostat.Take jsme videli hodne ptaku,vse pekne z blizka. moc pekna podivana. Kluci sli na zacatku moc dobre, pobihali a koukali co kde muzou videt a honili se navzajem. Milanek je velke milovnich ptaku, tak to si to uzival. Dennis ten zase pobohal s bugginou jako se sekackou. Nakonec se doplazili k vyhlidkove vezi, kde snedli na co prisli, coz jsm meli velkou radost, ze jsme tak daleko dosli. Ted jeste na zpet. Po dukladnem prozkoumaji okoli, jsem uvideli bizony!!! Parada, ne tedy tak blizko jako v Yellowstone Narodnim Parku, ale presto prima, ze jsme je nasli. Na ceste na zpet uz byli kludci unaveni, takze jsme Milanka posadili do bugginy a Denniska do sedacka na zada a byli jsme rychle zpet. Jeste jsme prosli okolo alligatoru!!! UZ jich bylo hodne na pevnine!!Kluky asi uz vic prekvapi pes ci kocka nez nejaky alligator, haha.
Pak jsme chteli jet na nakup, ale Milanek usnul hned za prvni zatackou, tak jsme vyrazili prozkoumat kulturni pamatku (Dudley Farm Historich State Park). Starou usedlost z roku 1800. Nez jsme tam dojeli, tak se Milanek vyspal, ale stejne jsme ho jeste na chvili dali dospat do stanu. Pak jsme si pekne prohledli tuto hospodarskou usedlost. Bylo to asi jako ve skanzenu, jen o trochu mensi. Hodne drevenych domku, kde mel kazdy svou funkci. Tak k tomu patri pole, ktere se do tech obdelavaji starych zpusobem (orani s konmi atd. ). Maji tu i kravy, slepice, pestuji cukrovou trtiny, ze ktere delaji cukrovy sirup (stroop). Vse se prakticky dela venku. Pocasi tomu take preje.
Pak jsme jeste vyrazili na nakup a pak uz zpet do kempu. Dnes vecer bylo nejak zima, tak uvidime jak to bude pres noc.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.