Arches National Park

Verenigde Staten, arches national park

We staan nog steeds op dezelfde camping in Moab. De problemen met lekkage in de camper zijn gelukkig, na twee keer een bezoek aan de reparatie service, opgelost. Dit heeft ons gisteren wel een groot deel van de dag gekost. Nadat de problemen opgelost zouden zijn, zijn we naar Arches NP gereden, maar bij het eerste uitzichtspunt stroomde er alweer water door de camper. Nadat Dennis hier geslapen had, dus maar weer terug naar de garage.
Vandaag zijn we de hele dag in Arches NP geweest. Nadat we bij een aantal uitzichtspunten waren geweest, hebben we een kleine 2 kilometer gewandeld. Een mooi wandelingetje met veel trappen naar een aantal bogen. Dennis heeft het grootste deel zelf gelopen, nadat we verteld hadden dat hij in de rugdrager moest als hij gedragen wilde worden. Dat leek hem maar niks, dus liep hij steeds maar door :-) . Uiteindelijk heeft hij toch even in de rugdrager gezeten, en dat viel natuurlijk mee.
In de middag, na het dutje van Dennis, hebben we nog een kleine wandeling gemaakt naar een oud (historisch) boerderijtje. Dat hadden we Dennis ook verteld en hij was zeer teleurgesteld dat er geen dieren waren en dat hij niet naar binnen kon. Nadat we hadden uitgelegd (of dat probeerden) dat deze boerderij heeeel oud was en dat hij stuk zou kunnen gaan als wij er in gingen, waren de tranen snel gedroogd. Volgens Dennis: "Dennis in, BOEM BOEM".
Vanavond lekker in de camper gegeten en nog een beetje in het zand gespeeld. Nu is het weer koud, ik hoop dat het snel weer een beetje warmer wordt.

Vcera jsme objevili male zavady na nasem kampru. Takze jsme dnes museli jet do mistniho servisu. Pan byl ochotny a netrvalo to ani tak dlouho. Mezitim jsme dosli na nakup a poradne se probehli na mistnim parkovisti. Po oprave jsme vyrazili smerem Arche National Park. Park je uzasny a protoze jsme uz tak meli male zpozdeni, udelali jsme jen maly vylet na nejblizsi vyhlidku. Tam si take Dennisek pekne pospal v kampru a my vyrazili na prochazku (kazdy zvlast samozrejme). Pote co se Dennisek probudil, jsme zjistili, ze nase zavada neni docela opravena a tak namisto poznavani parku, jsme jeli zpet do servisu! Hned se nam venovali a za nekolik minut byla nase zavada zase opravena. No a to uz byl cas na mistni hriste na nasem campingu. Dennisek sjizdi vsechny klouzacky jako o zavod a vubec se neboji, takze si obcas priveze nejakou tu bouly a odreninu, hihi.
Dnes jsme vyrazili na cely den do parku. Na vsech zastavkach s vyhlidkou se Denniskovi samozrejme nejvic libil pisek, kaminky a hlavne prostor pro behani. Pak take objevil v povzdali velke hory se snehem a tak si na ne hned chtel vylezt, sahnout a hlavne hrat se snehem! Pred odpolednim spankem jsme vyrazili na delsi prochazku (asi tak 2 km), ale protoze se Denniskovi moc nechtelo do nasi sedacky na zada, tak pekne cupital sam. Cesta byla hodne po schodem dolu a nahoru, ale to bylo prave super. Nakonec byl tak unaveny, ze se preci jen dal premluvit a do sedacky vlezl, ale jen na chvili. Cestou jsme videli spoustu Arch oblouku a uzasne vyhledny na nacervenalou prirodni krasu. Kam jen oko dohledlo, nebylo videt zadne mesto, dalnici ci neco podobneho. Proste krasa sama. Mame pekne pocasi, sviti slunko, ale neni moc horko. Takze s bundou ci teplym svetrem se pekne chodi.
Po odpolednim spanku, kdy jsme museli Denniska budit po 2,5 spanku, jsme jeste vyrazili na puvodni usedlost. To se Denniskovi moc libilo, jen nemohl pochopit, ze jsme nemohli jit dovnitr a vse si poradne osahat. Byl opvradu zklamany, ale nastesti byl v blizkosti maly most s rickou, kde byli i rybicky, tak se vse napravilo. Pekne jsme hazeli kaminky do vody a vubec se nam nechtelo zpet do campingu. No ale protoze jsme meli velky hlad, tak jsme vyrazili zpet. V campingu si jeste Dennisek pohral s autickem v tom oranzovocerevenem pisku a pak pekne do hajan. V noci je pekna zima, ale jsme dobre pripraveni, tak nam neni zima. Od te doby, co vcera vecer trosku zaprselo, se k veceru hodne ochladi. Jsou tu velke rozdily teplot v noci a ve dne. Nasteti mame kamper, takze je vse vzdy pri ruce.
Denniskovi se jeho nova postylka moc libi. Je pekne prostorna a kdyz uz je probuzeny, tak si pekne roztahne zavesy a kouka na vsechny auta, motorky ci kampry v okoli. Stena jako dnes odpoledne kdy na parkoviste dorazila skupina motorkaru. To byla ale podivana.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ahoj, dekujeme, posilame pusu. mama

PRAHA 2010-04-07 13:02:28

Ahoj Roberte, napis nam taky neco cesky. Dekujeme. baba

Praha 2010-04-07 13:09:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.