De Donau zo Blauw?

Duitsland, Dillingen a.d.Donau

Daar ben ik dan van de rivieren die naar de Noordzee stromen zoals de Rijn en de Neckar aangeland bij de Donau en die stroomt naar de Zwarte Zee. Liefst ruim 2829 kilometer lang is die. Hij stroomt door veel
Landen en er liggen maar liefst 4 hoofdsteden aan. Ik ben nog even op onderzoek uitgeweest: is die wel zo blauw als men ons wil doen geloven? Nee dus! Hij is eerder wat groenig en best smerig. Van dat romantisch liedje klopt dus niet veel. Het is wel een geliefde fietsroute. Het tentenveldje van de Donau-Camping-Biergarten was bij aankomst nog wel wat leeg maar inmiddels goed gevuld met personen van verschillende pluimage en routes. Maa r wel allemaal op de fiets. Een Duits stel met een bijzondere fiets volgen de Donau. Ze hebben 4 weken de tijd, Lubiljana in Slovenië is als ik het begrijp het einddoel. Mijn tocht schiet ook goed op. Ik ben al bij de 12de etappe van het Reitsma boekje en er zijn er uiteindelijk maar 15 in het eerste boekje (er zijn 3 boekjes). Volgens mijn km tellertje op de fiets heb ik nu 882 km gefietst. Incl de omleidingen en de keren dat ik verkeerd fietste. Morgen etappe 13 die gaat richting Augsburg. Een bijzondere mooie oude Duitse stad met veel historie. Ideaal voor een langer bezoek en ik plan er een rustdag. Maar dat is morgen pas. Dit boekje eindigt bij Garmisch Partenkirchen. Vandaag ben ik vertrokken uit Ellwangen. De rit ging door het dal van de Jagst. Ook nog wat klimwerk maar na gisteren is dat geen probleem. Al vrij snel ziet ik een mooi bushokje. Ik maak een selfie met mezelf in het hok. Veel fietspaden zijn onverhard dat wil zeggen van steenslag maar die zijn goed te fietsen. In Neresheim is een schietwedstrijd met pijl en boog niet ver daarna gaat een stuk van de route over de voormalige Härtsfeldbahn. Een smalspoorlijntje dat verleden eeuw is opgeheven en waaarvan het tracé nu dienst doet als fiets- en wandelpad. Dat is fijn fietsen. De route vandaag, is behoudens het schietfestijn, erg rustig. Wel veel fietsers het is weekend tenslotte. Ik lunch in een 'Biengarten'. Ik dacht eerst dat het een biergarten was maar het ging vooral over bijen. Ik kon lekker in de schaduw zitten. Tenslotte ben ik aangekomen op de camping. Dillingen an der Donau is een bijzonder historisch plaatsje met een opvallend groot slot. En meer bijzondere panden. Morgen gaat het weer verder een rit naar Augsburg en dan even rust.

72 km

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Wat is beter een bijen tuin of een biertuin? Als ik jou was koos ik voor het laatste. Mooie verhalen en mooie foto’s Maurice, het is voor de thuisblijvers leuk om mee te reizen.

Ginie 2023-06-25 19:53:40

Je bent al een flink eind onderweg. Augsburg is inderdaad een mooie stad met een oude stadskern. Daar zijn wij ook geweest, op een camping bij een meer: Autobahnsee. De verslagen zijn fijn om te lezen en te volgen.

Carin en Thieu 2023-06-25 21:01:10

Weer mooie sfeervolle foto’s. Hopelijk niet te heet om te fietsen. Al weer meer dan 800 km. 💪

Jeroen H 2023-06-25 21:34:28

Al 882 km in de benen, het gaat goed Maurice. Fijn om iedere ochtend bij het ontbijt je verslag te lezen. Ook je foto's zijn erg mooi en zo herkenbaar voor me. Geniet van de kleine dingen onderweg.

Jose 2023-06-26 07:24:06

Mooie verhalen elke dag. We reizen met je mee. Xxx

Esther 2023-06-26 08:17:54

Giede beslissing een vrije dag te nemen in Augsburg. Wij gingen van Dillingen door naar De Ammersee wat een te lange etappe was. (Vond ik). Blijf genieten , de bergen komen er aan!

Hanny 2023-06-26 10:23:14

Het is een flinke tocht! Maar wel van alles te zien, heel Anton Pieckerig ook. Geniet maar van je vrije dag in Augsburg!

Henk 2023-06-26 12:15:40

ja ja ik kom zo, eerst het verhaal van Maurice lezen.

Hans 2023-06-26 14:27:07

Wederom een mooie verslag, Maurice. Ik geniet van je mooie foto's. Goede rustdag morgen.

Jan van Bommel 2023-06-26 15:04:36

‘Een rare fiets’ trekt meteen mijn aandacht. Zo te zien een hase, waar een voorop kan en meetrapt? Tof ding!

Joris 2023-07-02 08:47:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.