Een kerkbezoek, uitgebreide lunch, werkbezoek en naar de bioscoop

Verenigde Staten, Pulaski County

Vanmorgen om 8:15 uur wakker gemaakt omdat we hadden aangegeven mee te willen naar de Rooms Katholieke kerk.
10.00 uur begon de dienst en het was 20 minuten rijden. Als gasten moesten we opstaan waarna Chris vertelde dat we uit The Netherlands kwamen. We werden van harte welkom geheten.
De dienst duurde een klein uur, deels herkenbare onderdelen, deels toch echt heel anders als in Nederland. Weer een ervaring rijker.

Daarna zijn we meegenomen naar een restaurantje waar we gegeten hebben. Het was er gezellig druk.

Chris had bij John aangegeven graag op zijn werk te willen kijken. John is namelijk Master Grower, met andere woorden is hij operationeel verantwoordelijk voor de groei van tomaten in een kas. Van tevoren kon ik mij daar weinig bij voorstellen echter aangekomen bij de enorme kas waren we allemaal behoorlijk onder de indruk. John heeft ons het hele proces laten zien van zaadjes planten, groeien van de planten, oogsten, totdat de tomaten klaar zijn voor de consumenten. Er wordt wekelijks 200.000 kg tomaten geoogst!!!!! Bizar.
Het is een Mexicaans bedrijf echter de technologie wordt voornamelijk uit Nederland gehaald.
We mochten er geen foto’s maken.

Na ons werkbezoek aan de kas zijn we opgesplitst. Chris is met John naar een bierboerderij geweest en hebben daar allerlei verschillende soorten bieren geproefd.
Alexandra, de kids en ik zijn naar Christiansburg gereden om de wens van de kinderen te laten uitkomen. Die wilden zoooo graag naar de nieuwe Lion King film. En een bioscoop bezoek in Amerika is een uitje op zich....
Daar aangekomen bestelden we een medium cola... medium??? Het was een beker van 1 ltr. Toch niet normaal. Ook de popcorn was buiten proportioneel.
Aangekomen bij onze stoelen bleken ze volledig in ligstand te kunnen. Dus benen ophoog, rug laag en tafeltje naar je toe geschoven..... wat een luxe... heb ik in NL nog nooit gezien. De film was prachtig, we keken hem 3D.
Had op een gegeven moment moeite om wakker te blijven.

Na de bioscoop toch nog even naar een Ross winkel gegaan waar veel merkkleding voor een prikkie verkocht wordt. Daar voor Twan nog een en ander gekocht. Toen terug naar huis waar we nog lekker even buiten hebben gezeten. Toch ineens de laatste avond hier. Wat zijn we warm onthaald en we hebben het echt heerlijk gehad hier.
Ook weer prima om morgen naar onze nieuwe locatie te gaan. Een lodge bovenop een berg, hier 260 mile vandaan. Er wordt gewaarschuwd dat de weg ernaartoe ‘challenging’ kan zijn en een 4WD geen overbodige luxe is... altijd weer spannend.
Als wij hier weg zijn kunnen John en Lucienne bijkomen van de invasie van afgelopen week.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Ook weer leuk om de belevenissen van deze laatst dag te lezen, de zondag in 'stijl' begonnen en daarna lekker gelunched. Een bezoek aan de tomaten met een tomatenkweker die geen tomaat lust (of inmiddels wel?) trouwens die jas stond je geweldig Emma! En daarna bij de bierbrouwerij was natuurlijk wel een leuke ervaring voor Christian! Ook het shoppen was ook wel weer wat denk ik. Bij de bioscoop had je in elk geval geen last van lange wachtrijen en had je de ruimte! Nu de andere dag nog een 'challenging' dus ook weer een dingetje, rij veilig!

Joop Stuij 2019-07-29 09:06:12

Klinkt weer als een leuke en interessante dag! En dat jullie dingen doen die je als 'normale' toerist niet zo snel doet. Als je trouwens vaker naar een bioscoop wil met dit soort stoelen en tafeltjes, dan kan je ook in Den Bosch terecht :). Ik wens jullie vandaag een heel goede challenging reis en ben benieuwd naar jullie volgende locatie!

Dorinda 2019-07-29 09:14:07

Emma en Twan jullie zien er leuk uit😎

Leonie 2019-07-29 12:22:50

Beste Jacolien, Jullie kunnen terug kijken op een hele leuke week. Interessant was o.m. het bezoek aan de tuin van John. En dan het bezoek aan een bioscoop. Het is allemaal te veel om op te noemen. Nu op naar het volgende avontuur ! Voorspoedige reis. Hartelijke groet voor jullie allemaal. Liefs van Anneke.

Anneke 2019-07-29 15:05:19

Helemaal met Chris eens charming pictures🤪

Lucia 2019-07-29 19:43:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.