Dag 14: San Francisco

Verenigde Staten, San Francisco

Voor vandaag hebben we Groupon vouchers gekocht waarmee we fietsen kunnen huren. Een prima manier om de stad en de omgeving te verkennen.
Hopelijk valt het mee met de heuvels, qua steilte en zo.

Hahaha. Hopelijk valt het mee schreef ik hierboven. Nou, kun je rekenen? Reken er dan maar niet op. N i e t n o r m a a l. We hadden voor Linda een elektrische fiets geregeld, dat had voor de rest van ons ook geen overbodige luxe geweest. Maar wat een fantastisch weer, en wat een moeilijke stad om te fietsen. Soms zijn er prima fietsstroken aangelegd, en soms niet. En dat maakt het meteen gevaarlijker, omdat ze nogal hard rijden af en toe. Fietsen was dus top, al hebben we de Golden Gate niet gehaald. We zijn eerst richting Bat Bridge gefietst omdat Marc graag bij het AT&T stadion wilde kijken (thuisbasis van de Giants). Daarna binnendoor richting Golden Gate en dat was een misrekening. Want waar liggen de heuvels? Precies! En waar moesten wij dus overheen? Bingo! Dus toen we bij de bay waren hadden we het wel gehad met het fietsen. Die brug, die kun je van afstand ook prima fotograferen. En zo'n bucketlist is ook zo persoonlijk (fietsen op Golden Gate Bridge moet je gedaan hebben!)
Met andere woorden: even zitten, nieuwe caps scoren en fietsen inleveren. Daarna eten en languit op bed in onze kamer. Later zijn Linda en ik nog even boodschappen gaan doen voor het avondeten. Simpel broodje, al moet ik zeggen dat even simpel een broodje halen hier heel wat voeten in aarde heeft. Wil je een beetje dezelfde smaak als die je gewend bent dan moet je dus even op zoek. Maar het is weer gelukt. Af en toe zo'n lunch of avondeten scheelt enorm op het budget en is evengoed lekker.
Vanavond zijn we nog even naar het kronkeldeel van Lombard Street gelopen, dat is hier 20 minuutjes lopen vandaan. Erg apart om te zien, mooi ook om er te zijn maar persoonlijk heb ik niet de behoefte dit te rijden.
Vandaag kregen we een mail van ons verblijf in Bridgeport dat er een aantal wegen in verband met de bosbranden afgesloten zijn van west naar oost en als je wilde annuleren, dat je dit dan wel minimaal 48 uur van tevoren moest doen. We hebben onze opties bekeken, ik heb ze gemaild of zij eventueel nog 2 nachten vrij hadden en dat hadden ze. Hierop heb ik ons verblijf in King's Canyon gecanceld. De rijafstanden zouden dan erg lang worden en ik moet zeggen dat ik, ondanks de fijne auto, die lange rijdagen wel zat ben. Dus nu zitten we 3 nachten in Bridgeport en gaan we wel zien hoe we die tijd gaan vullen. Sequoia en King's Canyon blijven op onze lijst staan, daar willen we echt nog wel eens naartoe. Maar voor nu is het verstandiger om de reis iets aan te passen.

Weertype: Zonnig, 25°C
Aantal gereden mijl: 0

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Lijkt me heel apart daar te fietsen. Mooi dat jullie om konden boeken. Veel plezier vanavond.👋

Joke 2018-08-07 20:50:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.