Oudtshoorn

Zuid-Afrika, Oudtshoorn

Na de trein, die avontuurlijk en romantisch was (maar niet supercomfortabel), was Serendipity wel even een ander verhaal: alle comfort en we hebben dan ook geslapen als rozen! De koffers stonden alweer gepakt toen we gingen ontbijten en na een hartelijk afscheid van Elsabe zijn we eerst naar het strand van Wilderness gegaan voor een wandelingetje langs de branding. Dat was ons in Mossel Bay goed bevallen voorafgaand aan de autorit naar de volgende bestemming. Ook hier vonden we weer een paar mooie schelpen voor onze “reisherinneringenplank” thuis. Op het strand zagen we een onheilspellende wolkenband over zee naderen. Wegwezen!
Het binnenland inrijdend, na George, veranderde het landschap waarbij we ook met flinke hoogteverschillen te maken kregen. Het werd ook snel warmer en de wolken bleven ver achter ons aan de kust hangen.
Rondom Oudtshoorn is het vergeven van de struisvogelboerderijen, die naast vlees, prachtig te bewerken eierschalen en veren ook in een aanzienlijke toeristenindustrie voorzien. Je kan er rondgeleid worden, een ritje op zo’n beest maken en meer van die ongein. Wij kunnen ons er van alles bij voorstellen en hebben het gehouden bij een paar foto’s en een filmpje vanaf de openbare weg. Verder gaat onze interesse in dit onderwerp eigenlijk niet.:)
We overnachten in een landelijk gelegen B&B, genaamd Thylitshia Villa Country Guest House, een kleine oase in de verder droge omgeving van Oudtshoorn.
Ons werd aangeboden dat we deze avond in de Guest House konden eten. En of we zin hadden in ostrich steak? Haha, nou, als we er tòch zijn… maar doen, hè?! Meneer deed de bediening en mevrouw stond achter het fornuis. We hebben prima gegeten.
Inmiddels merken we dat we een routine hebben ontwikkeld in de avonden: Na het eten schrijft de een het blogje en bereidt de ander de route voor de volgende dag voor. We rijden ook om beurten.
Morgen gaan we naar Prince Albert in de Swartberge.
Oh ja, de quote van de dag komt van de Guest House hier, waar men dol is op spreuken. We vinden ze overal!

“Behandel ander soos jijself behandel wil word… Onthou: Die wiel draai altijd!”

Marleen

Filmpje:
Struisvogels https://youtu.be/C0DSbZbv9ZE

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.