Verkiezingen en een eindeloze hoogvlakte.

Argentinië, Chilecito

Vandaag zijn er verkiezingen in Argentinië. Het halve dorp Chilecito is afgezet. Veel politie op de been.
Om 10.15 uur gaan we en route.
Met een volle tank en wat proviand voor onderweg pakken we de RN 40 weer op richting Cafayate.
Alle plaatsjes waar we doorheen komen hebben politie bij de stembureaus. Vaak is de doorgaande weg afgezet. We raken een beetje gewend aan de omleidingen.
Een groot deel van de route voert over de hoogvlakte van 1000-2000 m. boven zeeniveau. Eindeloos lijkende rechte wegen in een landschap wat langdurig hetzelfde is: droog, wat struiken en aan weerszijden bergketens.
Soms zien we dieren: paarden, geiten, schapen en een enkele koe. We vragen ons af waar ze van leven want er is bedroevend weinig te grazen. Ook zonder herder ofzo en ogenschijnlijk gewoon wilde dieren, want ook omheining is er niet waar ze zich bevinden. Een keer zien we ook een dood paard langs de weg liggen. En een keer passeren we een paard wat lijkt te staan slapen op de weg, we rijden langzaam langs, maar het reageert niet.

https://youtu.be/XHmHd4D3RDw

We zien ook heel veel herdenkingsplekjes, groot of heel klein, langs de weg.
Het waait hier en daar hard en een paar keer zien we zandtornado's ontstaan.
Soms passeren we een dorpje in groene stroken waar overduidelijk het water uit de bergen naartoe stroomt en dus een aangenamer leefomgeving is. Toch zijn de huisjes veelal armoedig. We vragen ons af waar ze in hemelsnaam van leven, in zo'n verlaten streek. De mensen hier lijken qua uiterlijk meer op de Chilenen en Bolivianen, terwijl het uiterlijk van de porteños in Buenos Aires veel meer europees was.
We houden pauze bij een leuk tentje in de buurt van Santa Maria met koffie en "pan tostada".
Even verderop is een dorpskern weer afgesloten wegens de verkiezingen. De route is omgelegd over onverharde weg en 500 m. door een droge rivierbedding. Was best even spannend want we wisten niet waar we uit zouden komen en of de rivierbedding droog zou blijven tot waar we de Ruta Quarenta weer op konden pakken. Maar het is allemaal goed afgelopen en om een uur of vijf waren we in ons hotel in Cafayate. Weer viel ons een hartelijke ontvangst ten deel en kregen we een fijne kamer met prachtig geborduurd bedlinnen.
Cafayate is een echt wijndorp, dat merkten we al aan de vele wijngaarden die we passeerden onderweg. Maar daardoor is het ook duidelijk welvarender dan de dorpjes die we eerder op de dag passeerden. Een mooi centraal dorpsplein met een kerk en veel restaurants en terrassen. Morgen gaan we eerst nog even wat meer rondkijken, omdat we dan maar een rit van +/- 3 uur hebben naar San Lorenzo bij Salta.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Gevonden jullie verslag. Gaaf om te lezen. Heel veel plezier. Liefs Mirjam

Mirjam 2017-10-23 07:28:28

Wat een verlaten landschappen onderweg.

Roos 2017-10-23 08:11:40

Geniet vande wijn

Robert 2017-10-23 08:44:36

Van die prachtige uitgestrekte wegen krijg ik ook enorm veel zin om een roadtrip te nemen zeg! Geniet van de wijn daar!

Milo 2017-10-23 08:58:31

Alweer een mooi verslag bij de ochtend koffie! Ben jaloers op jullie met dat mooie weer,hier veel regen en wind,kom nauwelijks buiten.Geniet van het boek Gouden Jaren,allemaal jeugdherinneringen voor mij.Maak er weer een mooie dag van,zal zeker lukken.Veel liefs

Joke 2017-10-23 09:09:48

Ik raak verslaafd aan je verslagen.

Femke 2017-10-23 09:40:50

Zojuist nog twee filmpjes (links naar you tube) toegevoegd aan de tekst van 20/10 en 22/10.

Marleen 2017-10-23 13:20:58

weinig reizigers onderweg! Lekker genieten daar en ga door met je leuke verslagen.

Roelien 2017-10-23 20:30:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.