Paragliden vanaf Grouse Mountain

Canada, Vancouver

Vandaag was alweer de laatste dag dat we Steve tot onze beschikking hadden en we besloten vandaag om naar North Vancouver te rijden en in het bijzonder Grouse Mountain.

Hier aangekomen gingen we met de gondel omhoog (waarbij we om ons heen keken, waar onze skies gebleven waren).

Boven aangekomen besloten we om eerst naar de Grizzly Bear Habitat te gaan waar we 2 Grizzly beren konden spotten. Naast de Grizzly beren hebben we ook al 5 piste bullys gezien die al wachtte op de eerste sneeuw (hoe bedoel je we zijn al met onze volgende vakantie bezig???)

Toen zijn we gaan kijken naar de WORLD FAMOUS Lumberjack show, waarbij twee houthakkers lieten zien wat ze konden met veel grapjes erom heen. Daarnaast was er ook nog een Amerikaanse toerist die niet zo goed Canadees verstond, want hij ging iedere keer foto's maken en dan kwam hij op terrein waar hij niet mocht komen en werd de show weer stilgelegd. Toen de show was afgelopen was deze meneer de boom ingeklommen en toen bleek dat deze meneer ook bij de show hoorde. Vanaf 10 meter (en zonder bescherming) ging hij allemaal enge dingen doen, waarbij Anne menig keer de andere kant op keek. En uit eindelijk kwam hij met de kabelbaan 'vallend' naar beneden. Was wel een leuke show.

Hierna besloten we om te gaan paragliden van de Grouse Mountain af. Dus met de ski lift omhoog en daar gewacht tot de parachutes netjes waren neergelegd. Guus mocht als eerste van de berg afrennen om zo zweefend naar beneden te glijden. Er was niet genoeg wind, dus moesten we extra hard rennen.

Toen mocht ik en ik moet zeggen dat het uitzicht heel mooi is. Het is wel wat comfortabeler dan parachute springen, omdat je in een 'stoeltje' zit. Al was de landing een stuk minder prettig. (maar dat kwam omdat ik ging zitten in plaats van te rennen... Wat volgens mij wel een komisch gezicht was, want Guus die was hard aan het lachen! Al deed ik het natuurlijk allemaal voor de camera's die draaide...)

Hierna gingen we naar het Vancouver Aquarium in het Stanley Park, waar een baby Beluga was geboren. Na 20 minuten wachten mochten we de kleine bekijken. Naast de beluga's hebben we ook zeeotters, dolfijnen, heel veel vissen, kikkers en vlinders gezien.
Ook was er een speciale 4D film over Planet Earth, waarbij je onder andere nat werd gespoten wat erg leuk was.

Toen weer terug naar het hotel. We kwamen bij Steve en hadden we zowaar onze eerste parkeerbon! Wat bleek, je moest in heel Stanley Park betaalt parkeren, alleen ontbraken de borden waar dat op stond. Gelukkig was het in Canadese dollars en viel de boete wel mee.

Ook hier wat beeldmateriaal toegevoegd

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Ik ben te vlug geweest met mijn opmerking over relaxen in Vancouver, maar toen ik dat schreef stond er nog niets bij deze data. Jullie gaan gewoon door met allerlei activiteiten: paragliden in verschillende stijlen. Guus wil je Anne niet uitlachen: als er foto's zijn zullen we jullie landingen eens vergelijken om er een oordeel over te vellen. Jullie zullen ook wel blij zijn dat er, naast allerlei andere dieren in het Aquarium, toch ook de grizzly beren nog in beeld geweest zijn. Dan toch nog een bon: Steve neemt wraak dat jullie hem gaan dumpen, nadat hij jullie vol verve geevacueerd heeft en rondgebracht.

MenM 2009-08-05 21:04:58

Wat is een Beluga? Ik denk aan een enorme grote zeeslang of zoiets of is het juist iets liefs?

José 2009-08-05 22:18:56

Maria heeft gelijk, jullie blijven tot de laatste minuut actief, terwijl je al zoveel gezien en gedaan hebt, wat een energie zeg. wat die parkeerbon betreft: kon je die niet met de luchtpost meegeven? goede terugreis en rust maar lekker uit onderweg. doei

toos 2009-08-05 22:33:33

Sjemug Guus, dat ziet er tof uit! (wel hoog...)

Jasper 2010-02-09 11:33:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.