Badlands en het Tyrell Dinosaur Museum

Canada, Drumheller

Vanochtend weer netjes op tijd vertrokken uit ons motel. Muffins mee als ontbijt. We zouden een eindje gaan rijden richting de Badlands, met in het bijzonder het wereldberoemde Dinosaurus museum.

De Badlands zijn echt weer een appart stukje natuur. Vanuit de vrij droge prairie rijd je opeens een landschap in wat zich nog het best laat omschrijven als een stuk land met allemaal verzakkingen. Door deze verschuivingen zijn er een boel van de aardlagen bloot komen te liggen wat veel paleonthologische (o.i.d.) vondsten heeft opgeleverd. Het Tyrell Museum toont veel van deze vondsten en geeft uitgebreide informatie over de tijd van de dinosaurussen, daarvoor en daarna. Er staan aardig wat volledige skelleten in het musuem. Hopelijk kunnen we daar later nog wat foto's van laten zien.

Na een paar uur in het museum sprongen we weer in onze bus om weer af te zakken richting het zuiden.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Al weer als eerste voor een reactie. Waar blijft de rest zeker aan het werk? Als je al die oudheden ziet, lijken je vader en moeder denk ik helemaal nog niet zo oud?

Kees en Annet 2009-08-04 11:50:37

Toen Guus belde sprongen jullie dus net in de auto om verder te gaan naar het Zuiden en hadden jullie de dinosaurussen net gehad. Ik ben benieuwd of de skeletten net zo'n indruk maakten als vroeger toen er een grote tentoonstelling in Leiden was of dat het hier toch heel anders was.

MenM 2009-08-04 13:20:10

Dat had ik nog graag willen zien in Canada Ben dan ook erg benieuwd naar de foto's. Hebben jullie daar nog een beetje mooi weer?

marja 2009-08-05 12:20:29

Nu pas de foto's van de dinosaurussen gezien; gigantisch zeg. Net als de levensgrote hamburgen die Anne aan het verorberen is. Is ze alvast aan oefenen voor de kreeft/steak?

MenM 2009-08-08 11:23:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.