Jasper Safari

Canada, Jasper

Vandaag dachten we er vroeg uit te gaan om voor alle toeristen bij de attracties te zijn en te hopen om nog een aantal andere wilde dieren te zien naast de wilde eekhoorns.
Dus de wekker vroeg gezet, worden we wakker zijn alle mensen er al uit. Wij waren enigzins verbaasd dat de mensen hier van die vroege vogels waren, maar wat bleek: je hebt te maken met een tijdsverchil en het was dus al een uur later.

Toch met de auto op weg naar Malinge Canyon, stond er opeens een kleine file op onze helft. En daar zagen we onze allereerste ZWARTE BEER!! Helaas keerde hij net om om achter een heuvel te verdwijnen (dus ook geen tijd voor foto's).

Toen de mooie Malinge Canyon bekeken, wat een hele diepe kloof is. Het heeft zijn naam gekregen toen een Belgische priester erlangs liep en zijn spullen erin liet vallen en de rivier maligne vond (Dit is het Frans voor duivels) Wij vonden dat wel een beetje overdreven.

Toen door gereden naar Medicine Lake, wat een meer is dat in de winter helemaal leeg loopt en in de zomer weer vol loopt door ondergrondse rivieren. Erg mooi! Hier trouwens nog een Pica en Chipmunks gezien.

Daarna reden we naar Maligne Lake toen Guus opeens op de rem moest staan voor een paar steenbokken die met jongen over de weg wandelde. Erg leuk om te zien.
Even bij Maligne Lake gestopt, foto's gemaakt en weer verder naar Patricia Lake en Pyramid Lake.

Nu doen we even de was en een Pindat update voordat we weer verder gaan naar de Miette Hot Springs, wat ook hier in de buurt ligt.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Ja, ik heb vanmorgen op de kaart gekeken hoe jullie zo ongeveer gereden zijn en heb daarop gezien dat jullie inderdaad een tijdzone opgeschoven zijn. Daar blijven jullie zo wel een beetje mee bezig: Vanvouver, Calgary, Vancouver, Londen, Nederland. Dat went vast ook wel. Je hebt met deze tocht al aardig wat dieren gezien. En echt een beer. Ik blijf het maar enge beesten vinden die totaal geen uitdrukking in hun ogen hebben. Ik denk dat ik de steenbokken leuker gevonden zou hebben. Aan natuurschoon, al dan niet opgeleukt met wat anekdotes, verder ook geen gebrek zo te lezen.Wat een prachtig land lijkt me het. Geniet ervan (ook van het doen van de was, hoort er ook bij).

MenM 2009-07-23 22:04:41

Hahah, die steenbokken, weer eens wat anders dan de Italiaanse ezeltjes! Het meer is op de foto's al adembenemend mooi, dus jullie kijken vast je ogen uit. Enjoy!

Nelleke 2009-07-24 10:00:43

Hallo reizigers! We zaten al met spanning op de volgende pin te wachten en nu krijgen we er gelijk 3! We staan op t punt om naar de camping te vertrekken dit weekend. Het weer is hier erg wisselvallig, nu is het gelukkig weer droog. Vooruitzichten zijn wel goed. Jullie hebben zo te zien ook stralend weer! Marja herkent heel veel foto's! Ook leuk die kampvuurtjes, missen alleen de marsmallows nog! Nou veel plezier, we kijken maandagavond weer! groetjes van je grote zussen

Jose en Marja 2009-07-24 18:30:36

Hoi! Zo ik denk zal eens kijken op pindat of er al iets op staat...zo wat een verhalen al! En wat een mooie foto's! Zeker een nieuwe camera ;-) Nou veel plezier! dikke x Patries

Patricia 2009-07-24 20:16:58

Hoi Anne en Guus, Als ik het zo leest loopt het allemaal voorspoedig. Geniet ervan! Wat een prachtige foto"s. Is er ook een uitgaansleven of komen deze foto's niet door de ballotage commissie???? Wij zijn net terug van de Ardenne en gaan nu voor een paar weken naar Engeland. Ga verder op berenjacht en geniet ervan. groeten van Helene

vlam 2009-07-24 22:04:17

Hoi Guus en Anne, ik ben toch wel redelijk overdonderd door die prachtige natuur. In het echt moet het nog veel overweldigender zijn. En dan die beer! Ik had toch gezegd niet te filmen, dus die beer heeft goed geluisterd. Maar die steenbokken hebben ook wel wat. Weer veel plezier verder. Groet td.

Diny 2009-07-27 21:23:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.