Archeologische site, strand en strand

Griekenland, Parga

Vanochtend voor de laatste keer een archeologische site bezocht: Nekromanteion van Efira. Dit is volgens ons boek een van de befaamdste orakels van het oude Griekenland. Hier konden de levenden in contact treden met de zielen van de overledenen. Het wordt ook de Poorten van de Hel genoemd.
Pelgrims die het orakel bezochten (3e en 2e eeuw v.C) werden eerst een paar dagen opgesloten in de voorvertrekken waar ze in duisternis en stilte alleen hallucinerend voedsel kregen. Daarna gingen ze stapje voor stapje naar het heilige labyrint waar ze door de drie Poorten van de Hel gingen. In de crypte was een enorme machine verstopt die zwaveldampen produceerde en met de vreemde figuren konden de zielen van de overledenen worden opgeroepen.

Het was een leuk uitstapje. Zeker de moeite waard maar vooral door het verhaal dat erbij hoort.

Grieken die we in Kala Nera hebben ontmoet, zeiden dat echt de Acheron-rivier moesten bezoeken. Ook op Google lezen we hierover goede recensies. We hebben na ons bezoek aan de archeologische site geïnformeerd naar kayaken op deze rivier maar na onze prachtig mooie tocht over de rivier op de vorige locatie, vonden we de omgeving hier toch tegenvallen.

Daarna zijn we naar een strandje in de buurt gegaan. We werden door Grieken geattendeerd op Alonaki fanariou beach, een supermooi klein strandje met een rots in het water waar je vanaf kan springen/duiken. Dat zagen Boy en Jochem wel zitten.

Na een lunch in ons eigen appartement zijn we nog naar het grote strand in Parga gegaan waar Jochem, Boy en Thirza op een opblaasband achter een boot hebben gehangen. Al met al toch nog een energiek dagje. In de avond hebben we zelf pannenkoeken gebakken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.