Akropolis en andere sites

Griekenland, Athene

Gisteravond besloten om vandaag de Akropolis te bezoeken. Omdat dit dé topattractie is van Athene, hebben we de wekker extra vroeg gezet (voor ons doen dan, hé). Om 9.00 waren we vanochtend bij de ingang van de Akropolis; het was toen al best wel druk. Gisteravond hebben we online tickets besteld. We hebben een combi-ticket genomen voor de Akropolis en 5 andere sites. Dat zou 30,- p.p. zijn (maar zoals eerder gemeld, onder de 25 jaar zijn alle musea e.d. gratis!. Dit staat nog niet overal vermeld.). Er zijn ontzettend veel sites die tickets aanbieden maar overal zijn de tickets duurder dan 30,-. Het was even google'en voordat we de originele site hadden gevonden; dat is: etickets.tap.gr. We hadden van andere Nederlanders al gehoord dat de wachtrijen bij de Akropolis erg lang kunnen zijn, dus online tickets zijn geen overbodige luxe (ze heten op de meeste sites daarom ook 'skip-the-line-tickets :-) ).

Omdat de kinderen geen entree hoeven te betalen, kun je er online ook geen tickets voor bestellen. Echter, ze moeten wel 'free admission-tickets' hebben, deze zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa op vertoon van ID of paspoort waarmee ze kunnen aantonen dat ze onder de 25 jaar zijn. Omdat wij al online tickets hebben, mag je langs de wachttijen lopen en moet je bij de kassa's 'voordringen'. Dit voelt heel a-sociaal. Nederlanders die wij eerder tegenkwamen zeiden dit al, maar ook bij de Akropolis werd dit ons nog een keer verteld dat dit de procedure is.

Enfin, 9.15 uur waren we binnen. Indrukwekkend > zie foto's. Fijn dat er hier boven op de heuvel een briesje staat. Het is gelukkig niet zo warm als afgelopen dagen.
Na de Akropolis, die behoorlijk 'crowded' is, zijn we de wijken onderaan de Akropolis in gegaan. Lekker struinen door de straatjes en af en toe een terrasje pakken. Ook nog ‘even’ naar de Roman Angora geweest, een van de sites die je kunt bezoeken met een combiticket.
Daarna 'thuis' lunchen en even bijslapen of lekker lezen. Behalve Boy, die heeft een sportschool gevonden :-).

Hoewel het Griekse eten erg lekker is, hebben we vanavond zin in echte pizza. Die hebben we tot op heden nog niet gezien. In een restaurantje in de buurt hebben ze volgens ons wel echte goede pizza's. Dat gaan we zodadelijk uitproberen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto’s!! Xx

Dorien 2022-08-07 20:15:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.