šŸŽµyou never walk alone šŸŽ¶

Portugal, Vila do Conde

Vandaag een pittige wandeling. We hebben er maar liefst 25 kilometer opzitten en dat is te voelen aan de beentjes šŸ˜„šŸ˜„. Maar wat is dit een mooi pad, we lopen lekker langs de kust via een vlonderpad en soms door een dorpje. Als ik een bordje tegenkom met hoeveel kilometers we nog moeten denk ik wel een heel kort momentje waar ben ik in ‘s hemelsnaam aan begonnen……
En als rechtgeaarde kustplaatsbewoner kan ik het natuurlijk niet laten om een keertje door het zand te sloffen en wat schelpen te zoeken. Je moet toch iets doen voor je stempels šŸ˜šŸ˜.
Ze noemen het hier de zwarte kust, niet zozeer vanwege het zwarte zand of de rotsen maar eerder vanwege de vele schipbreuken die er plaatsvinden. ‘De vis wordt duur betaald’.
Het is mooi, toch een heel andere kust dan de Nederlandse, zelfs de golven zijn anders. Maar het geruis klinkt hetzelfde, heeeerlijk šŸ˜Š.
Maar wat maakt een Camino nou een Camino? Is het niet net zoiets als eindeloos langs het strand wandelen? Nou nee, ik ben hier in een heel andere omgeving, ontmoet nieuwe mensen, nieuwe ideeën en dat op een heel ontspannen manier. Ondertussen zet je bijna gedachteloos de ene voet voor de andere. Voor mij, nu , ervaar ik deze Camino als ont’moeten’ en dat voelt goed.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk even Ć©Ć©n zijn met de natuur en met jezelf. Leuke fotoā€™s weer en geniet van je ontdekkingstocht.

Hugo 2023-04-13 20:59:42

Haha na de finish lekker met de beentjes omhoog. Mooie foto,s gemaakt. šŸ“ø

Ria 2023-04-13 21:18:18

Ziet er mooi uit allemaal. Proost.

Arie. 2023-04-13 21:20:27

Ziet er heerlijk uit, met een grote grijns!

Kirs 2023-04-14 19:46:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.