Herkansing

IJsland, Borgarbyggð

Als we opstaan is het koud en regenachtig. Arie stelt voor om bij de benzinepomp een kop koffie met een broodje te halen, goed idee alleen is de benzinepomp nog dicht. We maken dan maar thee bij de picknicktafel en een ontbijtje. Als we weg willen gaan staat de deur open en als we vragen of we toch koffie kunnen krijgen kan dat. En van deze hele vriendelijke vrouw krijgen we meteen allerlei leuke tips. Over de street-art in het plaatsje zelf, een baai met wit zand i.p.v. van zwarte lavakiezeltjes en nog meer waarvan we al een deel hebben gezien onderweg. En ook op het deel naar Stykkisholmur waar we een bootovertocht hebben gepland.
We rijden een stukje terug naar Ödsvarness, volgens de vrouw een plek waar je geweest moet zijn. Alleen de weg er naar toe is al weer een avontuur. Smal, met gaten, steile bermen, omhoog, omlaag. Mijn rijtest is weer geslaagd. Het strand is niet zo wit als wij gewend zijn maar door de verschillende kleuren weer apart. En het landschap blijft onaards met al die door de vulkaan uitgespuugde stukken lava, inmiddels met begroeiing er tussen.
Omdat we toch in de buurt zijn van Hellar stel ik voor om nog een poging te wagen voor het lekkerste gebak..... Niets over gelogen, verrukkuluk!!! 🍰🍰
En dan de shortcut naar Stykkisholmur, langs de vulkaan. We zien niks, veel te bewolkt en regenachtig. Onderweg ook weer heel speciale momenten waaronder een prachtige regenboog, een onverwacht cadeautje. In de stad gaan we naar het plaatselijke zwembad voor een duik en een douche. Ze gebruiken er speciaal mineraal water waardoor ontsmetten met chloor niet noodzakelijk is, wel verplicht vooraf goed douchen. Daarna een keertje lekker uit eten geweest, slot van weer een heerlijke dag ☺️.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Erg leuk toch de plaatselijke bevolking die tips geven voor bezienswaardigheden die buiten het boekje om te vinden zijn. En er gaat natuurlijk niets boven vers gebak toch lekker hoor fff verwenmomentje hoort ook bij vakantie genieten maar. Grtjs.

Ria van velzen 2019-08-30 11:21:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.