Op het hoogste punt

Nepal, Ghode Pani

Vandaag gaan we weer langzaam afdalen naar een lager gelegen dorpje.Heel kort hebben we Daulaghiri gezien vanmorgen maar we hebben het weer niet mee, het blijft nevelig en bewolkt. Toch genieten we intens van onze trektocht door de heuvels πŸ˜‚πŸ˜‚, sorry hoor, we zitten op 2000 en nu zelfs op 3300 m boven zeeniveau maar het is groen en dus zijn het heuvels!!! Maar ja, als je die prachtige jetsers ziet blinken op de achtergrond kan ik me dat ook wel weer voorstellen 😊. Af en toe is het zwaar en ook best wel eng, ik bedoel, wat doet iemand die gewend is om op zeeniveau te leven in vredesnaam op een smal pad langs een immens diep ravijn???? 😡😡😡 Oja , had ik zelf voor gekozen 😊.
We overnachten soms bij mensen thuis en soms in een soort jeugdherberg achting iets. Erg primitief maar daarom juist ook erg leuk om mee te maken. Bijna overal is free WiFi, het werkt alleen niet altijd evengoed..... En vaak hebben ze problemen met de elektriciteit. De douche is een emmer warm water maar o, wat kun je daar van opknappen!!!! Er wordt hier heel veel vervoerd met behulp van manden, die ze met een draagband om hun hoofd dragen. En vergis je niet, het gaat wel om gevulde butagasflessen, trays met frisdrank enz, tesamen rustig zo'n 30 kilo wegend. Op teenslippers de berg op.....
Gisteren hadden we ook weer zo'n heel bijzonder moment. Lunchbreak midden op de berg. Niet meer dan een met bamboe en riet in elkaar gefabriceerd hutje met een zinken dak. Daarnaast nog zoiets met als dak een stuk zeil waar je eventueel droog kunt zitten. Tafels en stoelen zijn inde grond geslagen stukken boomstam en planken. Gekookt wordt er op 2 campinggas stellen. Hé, maar er is wel een menukaart!!!!!!! En je hoort​ de kok zijn groente netjes fijnhakken ☺☺☺,..
We blijven ons verbazen en we genieten ☺.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ik vindt het prachtg! Veel plezier nog!

Helma 2017-04-23 06:52:13

Ziet er fantastisch uit allemaal mooie foto,s ook idd wel jammer van de nevel en bewolking en die loopbrug over het dal geweldig ben benieuwd wat jullie nog meer tegenkomen op jullie avontuur dat is het zeker!!!! Hou alles heel grtjs geria

Ria 2017-04-23 12:11:25

Haha, mam! Daar heb je gelukkig zelf voor gekozen ja :) klinkt goed allemaal! Leuke foto's van jullie samen ook

Britta 2017-04-23 15:17:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.