Rustig aan

IJsland, Reykhólahreppur

Vandaag gaan we van Stykkisholmur met de boot van het schiereiland Snaefelsness naar de Westfjorden. Gewoon een wat groter uitgevallen fjord over. Onderweg willen we uitstappen op het eiland Flatey, dat schijnt erg mooi te zijn. De auto gaat dan door naar de overkant. Ik vraag aan 1 van de crewleden hoe dat geregeld wordt en die raad me aan niet uit te stappen. Alles op het eiland is dicht en we zouden daar dan 6 uur moeten blijven voor we de volgende boot weer op kunnen. Geen goed plan en zeker niet met dit regenachtige weer 🌧🌧.
Als we van de boot af mogen kom ik de rijplank niet op. Mijn wielen draaien rond en krijgen geen grip, het verbrande rubber is duidelijk te ruiken. Gelukkig lukt het de crew eerst ook niet 😝😝, het lag niet aan mij. We bellen wel op naar de verhuurmaatschappij, ik wil wel goede banden onder die auto.
In het eerstvolgende plaatsje is een garage waar we naar toe worden gestuurd en daar krijgen we in elk geval 2 nieuwe voorbanden. Beter, toch een veiliger gevoel.
Verder houden we een rustig dagje, doen de was en duiken even buiten het volgende dorp in een vrij natuurlijke hot pot. Dat mag ook wel een keertje.🛀🛀.
Wat ons wel opvalt is dat het landschap aan deze kant van het fjord er toch lieflijker uitziet. Het is volgens de kenners, het oudste gebied van IJsland. De bergen zijn glooiender, meer begroeid en daardoor zeker nu in de herfst, prachtig gekleurd. Het is nog steeds wel erg leeg....

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Haha mooi hoor! Het oudste gebied van IJsland, nog steeds heel jong geologisch gezien ;)....

Kirs 2019-09-02 18:04:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.