Singing in the Rain 🎵🎵🎶🎵🎶🎵🎶🎶

IJsland, Sveitarfélagið Hornafjörður

Er is heel slecht weer voorspeld dus van wandelen in dit gebied zal weinig terecht komen.💦💦💦 We besluiten er dan maar een grote reisdag van te maken. Tenslotte wil Arie de grote Geysir nog zien en die is onderdeel van de golden circle. En ook daar wil je aandacht aan besteden. Het belooft dus een beetje een saaie dag te worden en toch is niets weer minder waar. 😃😃
We zijn getuige van een klein toneelstukje bij een benzinepomp. Een stoere 4WD stopt bij de pomp en een dame op leeftijd stapt uit , vliegt naar binnen en vraagt hoe ze tanken kan en of ze binnen kan betalen. Nee, dat is tegenwoordig niet meer zo, betalen aan de pomp vooraf met pas of creditcard. Het blijkt een gezelschap te zijn van 4 dames op leeftijd van Amerikaanse nationaliteit. Geen van vieren lukt het in eerste instantie. En zo gaat het nog even door waarbij ze allemaal hun best doen om het voor elkaar te krijgen. En dan de auto’s die er achter staan te wachten tot ze aan de beurt zijn........ Onbetaalbaar 🤣. In elk geval is de toon voor de dag gezet. Als we vervolgens een hele lange tijd achter dezelfde Dacia Duster blijven plakken moet er toch echt muziek aan te pas komen voor de broodnodige afleiding. Die Dacia reed wel erg relaxed maar of hij blij was met die plakkert....... 😼😼😼
Onderweg krijgen we af en toe een flashback van Nederland. Soms lijkt er een groene polder te zijn met een dijkje en een rood dak van een boerderijtje erachter, ook dat kan hier.
Uiteindelijk komen we bij Geysir en Strokkur aan. Natuurlijk gaan we ook even kijken, ondanks dat het nog steeds regenachtig is. En wat een fenomeen is dat nou weer. Als je goed kijkt, zie je eerst het poeltje in beweging komen en vlak voordat Strokkie spuit daalt het water, vormt een bel en hoepla, daar komt de uitbarsting. En dat maakt het mogelijk om je een beetje voor te bereiden op goeie foto’s en filmpjes.🌫🌫(Strokkie van dichtbij 🤣)
Morgen gaan we nog een keertje kijken bij hopelijk beter weer.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.