Toch nog kort in Reykjavik

IJsland, Keflavík

We naderen het einde van de vakantie en dat is merkbaar. Wat zullen we nog gaan doen deze laatste 2 dagen?? We zitten natuurlijk bij Dingvellur en dat is een heel mooi gebied. Alleen hebben we daar gisteren al het een en ander van gezien.
We beginnen maar met pannenkoeken, tenslotte moeten we ook zoveel mogelijk aan voedsel opmaken en dat niet weer mee terugnemen 😅😅, en een heerlijke kop koffie in het bezoekerscentrum want helaas is dat wel allemaal op ☕️☕️☕️. De inkoopverhouding wijn en koffie had beter gekund. Een flink deel wijn gaat terug naar Nederland. 🍷🍷🍷🍷
We gaan rustig op weg en genieten nog even van het mooie landschap grotendeels ook weer onder het genot van gestaag tikkende regendruppels op onze voorruit 🌧🌧. We gaan richting Hverageroi, waar ze de geothermische energie gebruiken in kassen om groente e.d. te kweken. Er zou ook een centrum zijn met een tentoonstelling waar ze dit allemaal uitleggen en laten zien. Het valt een beetje tegen allemaal en zo belanden we dan toch in Reykjavik. Gelukkig vinden we redelijk snel een parkeerplaats dicht bij het centrum. In de oudste straat van Reykjavik is een leuke tentoonstelling over de Vikingen en over de manier waarop IJsland bewoond is geraakt. Het spel wat ik eerder heb gespeeld blijkt “King’s table” te heten, en zo hadden ze nog wel meer spelletjes om te spelen. Verder vonden we het centrum eigenlijk zoals in wel meer grote steden.....vooral veel dure winkels en eettentjes.
In een voorstad van Reykjavik vinden we een guesthouse 🏠🏠want alletwee zijn we dat gehannes in die kouwe camper wel zat. In het guesthouse kunnen we lekker gebruik maken van de keuken, de douche en heerlijke bedden 🚿🚿🧼🧼🧴🛌🛌🛌. We maken lekker de laatste voorraad groente, saus en macaroni op onder het genot van een heerlijk wijntje en gaan bedenken wat we die laatste dag nog kunnen doen.....

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.