Port Antonio en Rio Grande

Jamaica, Blue Lagoon

Vandaag hebben we onze eerste grote excursie gedaan naar Port Antonio en Rio Grande. De trip begon met een busrit van +/- 2,5 uur inclusief passende misselijkheid onzer kant. Onderweg hebben we enorm veel fout verkeer, arme en rijke huisjes en mooie natuur gezien.
Eenmaal aangekomen bij de Blue Lagoon hebben we een boottochtje langs superrijke villa's gemaakt en Bas heeft kort even gezwommen in het water dat afwisselend warm en koud was.
Daarna heerlijk echt Jamaicaans geluncht in de Frenchman's Cove, een klein hotelstrandje aan de Noordkust, waar een rivier bij de zee kwam.
Tot slot weer een half uur gereden aan de mooiste ervaring van de vakantie te beginnen: een 8-mile tocht op een bamboo-vlot over de Rio Grande naar de zee. Echt een super-ervaring, midden door de natuur en Bas heeft nog even zelf gestuurd. Een zeer geslaagde dag mogen we wel zeggen!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto's en een bijzondere excursie zeg! Wat voor mooi wit/zwart "balletje" is dat op die foto? Dus Bas, mocht je geen werk meer hebben kun je zo een ander beroep kiezen want het ziet er goed uit op dat bamboo-vlot :) Gelukkig weer een dag met mooi weer.

Mary 2013-12-02 07:39:48

Haha, die 'kapitein' die ons voer had wel echt gespierde armen, moet ook wel na zo'n rit. Hij zei wel dat je er niet erg veel aan over houdt. Na zo'n rit van ongeveer 2 uur moeten ze namelijk die vlotten ook weer stroomopwaarts terugbrengen naar het beginpunt en dat kost nog eens 4 uur! Het balletje was een kleine zee-egel die we zo vast konden houden en de stekeltjes bewogen een beetje, zo beweegt hij zich voort namelijk. Heb mooi filmpje ervan.

Bas 2013-12-02 15:08:19

Dat ziet er zeker wel aanlokkelijk uit , Kristalhelder water !! Je zal nog wel heleboel mooie fotos hebben gemaakt hebben??! ik word nu zelfs jaloers

Hans 2013-12-03 17:46:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.