Dag 14 :: Joshua trees

Verenigde Staten, San Diego

Vandaag was vooral een rij-dag, en eigenlijk ook wat een verloren dag.

We vertrekken al om 8 uur uit Laughlin, Nevada, om al rond 8u5 in Arizona te zijn (gewoon de overkant van de Colorado), en vandaar rijden we naar Californië, met als eindbestemming van de dag: San Diego.

Het is zo'n 500 km, en we stoppen onderweg enkel voor wat plaspauzes en fotomomenten, zoals bijvoorbeeld in "the heart of the Mojave Desert". Het is buiten nog steeds schrooiend heet (rond de 44°C), en zelfs met de airco op volle toeren plakken mijn t-shirt en billen aan de stoelen in de bus.
We rijden opnieuw een stukje langs de Route 66 en passeren een erg authentieke oude diner die nog niet veranderd is sinds de jaren '50, midden in de hete Mojave woestijn.
Ongelofelijk dat zoiets nog bestaat.

Lunchen doen we in Joshua Tree National Park, genoemd naar de massa's Joshua Trees (technisch gesproken zijn het eigenlijk geen boompjes, maar een soort yuca) die in het park te vinden zijn. Bij het grote publiek zijn ze vooral bekend door een album van U2. De park rangers weten waar de foto van het album genomen werd, maar het blijft een goed bewaard geheim, kwestie van er geen bedevaartsoord van te maken.
Lunch is kort, dit door de verschroeiende hitte.

Rond 17u30 komen we aan in het hotel in San Diego. Ik neem nog een duik in het zwembad en mama, Nicole en ik dineren samen met Jozef en Elly in het Mexicaanse restaurant van het hotel. De fajitas met rundsvlees en kip en groentjes zijn heerlijk, en goedkoop ($ 10 pp, fooi inbegrepen!)

Morgen vertrekken we om 8u naar de stad.
Ik weet niet goed wat te verwachten. Ik ken San Diego van de zoo, Sea World, en vooral Comic Con, waarvoor ik een maand te vroeg ben.
Wait and see...


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.