Dagtrip naar de Zoutvlaktes

Argentinië, Salinas grandes

Zo, wij staan op het punt om Salta weer te verlaten dus het is hoog tijd voor wat korte pins om jullie bij te praten over de afgelopen dagen.

We hebben vier nachten in een heerlijke haciënda geslapen bij Alex en Rijkje, Nederlanders die hier wonen. Echt een fijne plek!

Onze aankomstdag hebben we niet veel meer gedaan omdat we behoorlijk gesloopt waren van de lange reis. Dus we hebben toen vooral plannen gemaakt voor de dagen hier en de rest van de reis uitgestippeld.

De tweede dag hier hebben we een dagtrip gemaakt naar de Salinas Grandes, de zoutvlaktes van Argentinië. We hadden ervoor gekozen om de trip te maken met een 4x4 in plaats van met en toeristenbusje en dat bleek een goede keuze te zijn geweest. We hadden een geweldige gids die pns alles kon vertellen over de omgeving (en meer). Via een prachtig gebergte zijn we met een aantal stops in dorpjes of op mooie plaatsen naar de Zoutvlaktes gereden. Wat in een heerlijk tempo gaat met zo'n 4x4. We konden daardoor ook veel mooie foto's maken. Op de zoutvlaktes zijn we ongeveer 45 minuten geweest om ook mooie foto's te maken en te genieten van het uitzicht. Onderweg hadden we nog wel een lekke band gereden maar dat kon ook haast niet anders met alle keien op de weg. Om 7 uur 's avonds waren we moe maar voldaan terug in San Lorenzo. Echt een top dag!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat een onwijs gave foto's. Leuk om op die manier weer een hele andere kant van Argentinië te zien. Raampjes open en gassen maar??

Teun 2015-08-03 18:21:05

Ziet er prachtig uit. We hadden er geen idee van, dat jullie boven de 4000 m uit zouden komen. Daar hadden jullie last van kunnen hebben, maar dat is gelukkig niet gebeurd. schitterend gebied.

Len en Jan 2015-08-03 18:53:04

Gave foto's, we zijn heel benieuwd naar de rest. Succes met de volgende busrit en veel plezier weer in Mendoza!

Jorg en Anouk 2015-08-03 19:32:09

Gaaf om te zien maar toch een raar idee dat je daar loopt te dansen en springen op zo'n grote zoutvlakte. X

Wies 2015-08-03 21:32:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.