Dag 40

Italië, Roma

Dag 40 La Giustiniana
Vertrek: 6.30 uur
Aankomst: 16.30 uur
25 km
Bij La Storta was het ineens gedaan met de idylle. We hadden nog zo'n 20 km aangenaam door natuur- en landelijk gebied gewandeld, met mooie vergezichten, maar ineens was daar de urban jungle met een rommelige drukke weg. Bovendien is La Storta een plek zonder centrum. Er was wel opvang voor pelgrims, maar hier wilden we niet blijven. Vandaar dat we nog maar een uurtje zijn doorgelopen (langs de drukke weg), alwaar we samen met Elena in een luxe B&B zijn gelogeerd. Het zou wel eens kunnen dat we hier een van de eerste klanten hier zijn. Alles ziet er heel Ikea-nieuw uit, en er was duidelijk sprake van enige opwinding bij de gastvrouw Martina en haar moeder. Er waren nog druiven en peren neergelegd en een fles koud water. Lastig was wel dat deze B&B in een closed community zat, en dat er niks stond aangegeven bij de poort.
Morgen dus het laatste stukje. Nog een km of 16. Maar aanvegen dus. En dan naar huis. We missen Eveline, Noor en Elsa, en het is heel fijn om te merken dat wij ook worden gemist.
Vanavond hebben we gegeten bij afhaalpizzeria Pony, alwaar de sfeer vooral werd bepaald door de af en aan rijdende brommertjes. In ieder geval was de bediening vlot en aardig. Dat vergoedt veel. Terug bij de poort van de closed community bleek dat we met de ons gegeven sleutels (vijf stuks) niet binnen kwamen. Dus zijn we over het hek geklommen (in het zicht van de beveiligingscamera).
Het fijnste moment van de dag vond ik de lunch aan de rand van de akker, in de schaduw van een bomenrij. We waren even verkeerd gelopen, maar met een ommetje kwamen we weer op de route uit. Omdat we juist daar zijn gestopt kwam er geen enkele pelgrim langs.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Bravo Heren Pelgrims, een fantastische prestatie die een onderdeel van het leven zal blijven. Inmiddels gaat dankzij het thuisfront de finale foto voor het Vaticaan al via de sociale media rond, 2016 nietwaar, en zie ik daarop Paus Franciscus terecht trots achter een raam?

Jan van S. te O. 2016-08-17 14:36:09

Closed community? 5 sleutels? Jullie stonden bij Rome aan de hemelpoort te rammelen en St. Petrus deed niet open? Je zou toch op je schreden terugkeren en het Vaticaan het Vaticaan laten? Niet dan?

Frits N. 2016-08-29 10:32:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.