Dag 7

Italië, Pavia

Dag 7 Verres
Vertrek: 7.15 uur
Aankomst: 16.00 uur
24 km

Het is een schone dag geweest. Redelijk vroeg verlieten we onze pikkedonkere kamer-zonder-raam, om te ontdekken dat de zon al op was. We namen een shortcut naar St. Vincent. Dat was een aangename verrassing. Het is een Kurort met bijhorende architectuur en casino. Daarbij profileren ze zich als capitale di mundo di magica, hetgeen zich uit in een groot goochelaarscongres en een Harry Potter winkel. In het centrum hebben we op een bankje in de zon gezeten, en daar - als ontbijt - elk een yoghurtje genuttigd. Het was een moment van volmaakte harmonie en geluk.
Ik ben vandaag twee keer mijn wandelstok vergeten. Eerst in het hotel, zodat ik nogmaals onze gezellige kamer kon betreden, en vervolgens in een hotelbar in St. Vincent waar ik (nog voor de yoghurt) een espresso aan de bar heb genoten.
Beide keren ben ik 5 minuten terug gelopen. Hoever moet je zijn om niet meer terug te lopen??? Vermoedelijk gaat die vraag nog een keer actueel worden.
Vanaf St. Vincent buigt het Aostadal af naar het zuiden. De rest van de dag liepen we langs de oostkant van het dal, waarbij we steeds door kleine dorpjes kwamen waar mensen druk bezig waren in hun hof of aan het klussen aan hun huis. Overal wordt vriendelijk gegroet. En overal slaan de honden aan. Een ongelooflijk dikke hond - we waren verbaasd dat zijn pootjes het hielden - was nog het fanatiekst.
Vlak voor Verres volgden we de bordjes en maakten daardoor nog een flinke omweg. Uiteindelijk via booking.com overnachting geregeld. B&B Solan is helemaal prima. Morgenochtend staat het ontbijt om 7 uur klaar. Ik ben benieuwd.
Na de St. Bernard kwamen we eigenlijk geen pelgrims meer tegen. Behalve vanmiddag toen op een terras zaten en een Maltezer man kwam aanlopen. Hij legde me uitgebreid uit hoe hij op zijn smartphone allerlei handige apps kon combineren. Ik was zwaar onder de indruk. Onze gps steekt er maar bleekjes bij af.
Zijn naam was Alex.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Nou de filosofie slaat al aardig toe. Wat een mooie zin Hoe ver moet je zijn om niet meer terug te lopen. Ik geniet van jullie verslag Groet piet

Piet f 2016-07-25 19:35:58

Wellicht was de hond 'opgeblazen'? Plofhond ken ik nog niet uit de schappen, maar wellicht staan die in China wel op het menu.

Frits N 2016-07-26 08:56:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.