Dag 35

Italië, Bolsena

Dag 35 Bolsena
Vertrek: 7.20 uur
Aankomst: 16.00 uur
Stijgen: 420 m
Dalen 520 m
28,5 km.
En daar is dan ineens het meer van Bolsena. In hotel Eden, met zwembad en eigen strandje aan het meer nemen we het er van. Het lijkt wel vakantie.
Het reisgezelschap trekt verder om uiteindelijk aan het einde van de dag naast het kasteel van Bolsena - nagenoeg compleet - een fles wijn open te trekken. Alleen Litouwse Wilda was er nog niet, omdat haar hondje het niet meer trekt. Ze draagt hem nu hele stukken.
Kees liep vanochtend een heel stuk met Bob en vanmiddag met Andrea en Elena. Ze lopen allemaal met hem weg. En ik heb nu Reinier, dus hoeft hij zich niet al druk te maken over zijn vader. Gevolg is wel dat ik er nu wel mee wordt geconfronteerd dat mijn loopsnelheid echt veel minder is dan die van de jeugd. Je wordt ouder papa... Een ander gevolg is dat de foto's die ik maak wel heel vaak van de rug tonen van de medelopers. Vandaag heb ik geprobeerd daar wat aan te doen (niet helemaal gelukt).
Bijzonder vandaag was de brunch bij de ruïne met de vier Hollandse boys. Bob ging thee zetten, en etenswaren van diverse aard kwamen uit alle hoeken en gaten van de rugzak. De yoghurt bakjes werden hergebruikt voor de thee. Alles kon weer in het Nederlands en de voorkeur van de heren voor woordspelingen werd niet onderdrukt.
Het was weer fijn wandelweer. Bijna fris vanochtend. Daarmee hebben we echt geluk. Al had het natuurlijk wel iets gehad als we aan het eind van een snikhete middag het meer in waren gedoken. Dat hebben we nu ook gedaan, maar voor de verfrissing was het niet nodig.
We zijn een beetje van Renate gaan houden. De schrijfster van de Roter Wanderfuhrer heeft een romantische kijk op het leven en ze leeft zich helemaal uit op de onderschriften bij de foto's:
Jeden Tag neu aufbrechen - und voller Vertrauen, Zuversicht und Hoffnung weitergehen.
Of
Das losgehen vor oder bei Sonnenaufgang ist en tiefes Erlebnis.
Of
Märchenhaft-faszinierende Anblick von Monterriggioni in der abondsonne.
Of
Bei solch schönen Anblicken geht eine, das Herz auf.

Ik ben dus een fan van Renate geworden, maar het is een constante bron van discussie met onze Duitse reisgenoten, die zich nogal afzetten tegen hun landgenote.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Met enige nostalgie jullie foto's bekeken. Bolsena is namelijk de plaats waar we de laatste zomervakantie met onze kinderen hebben doorgebracht. Het was overigens voor Annet wel een rot end rijden.

Gerhard 2016-08-11 19:40:15

kunnen jullie niet doorlopen tot de hiel van de laars? Ik ben er nog lang niet aan toe om de verslagen te moeten gaan missen.

Saskia 2016-08-11 19:42:02

Ha Kees en Leonard, Super tof dat jullie dit doen! Toi toi toi. Dikke doei, Elsa 😉

Elsa van de buurt 2016-08-11 19:45:12

Het is mooi te lezen hoe jullie in het begin van de pelgrimage (weet je nog ?) vrijwel samen liepen; inmiddels is er een bont gezelschap ontstaan van wandelgenoten die ongetwijfeld ieder hun inbreng hebben in de contacten. Het zal straks jullie herinneringen aan deze bijzondere weken nog mooier maken. Heb nog mooie dagen; wat zullen ze op de Bruggensingel blij zijn en benieuwd naar jullie verhalen !

Clara en Bertram 2016-08-11 22:00:21

Is de reisduur van 51 dagen ook van Renate? Want ja, je mag dan van haar houden...

Els 2016-08-12 08:17:29

Ik geniet elke dag van jullie verslag. En mooi, al die mensen die 'meelopen' en met wie je deelt. Gisteravond bij jullie nieuwe buren geweest op ons oude stekkie. Ze genieten elke dag van de schoonheid van hun huis. Binnen één maand hebben ze heel veel gedaan. Adrienne heeft - op hun verzoek- nog wat tuinadviezen gegeven. Het was te laat om nog even aan te gaan bij de mannenloze-Eveline. We zien elkaar wel weer. En voor de lopers: Rome de heilige stad (nu vuile stad door staking) wacht op jullie. Om het met jullie Duitse spirituele medepelgrim te zeggen: het zal vast een '' tiefes Erlebnis" zijn.

jos, inmiddels ex-buurman 2016-08-12 09:30:05

Jullie lezers genieten, ik ook, dat mag duidelijk zijn. Een complete fanbase is intussen opgebouwd. Wat zijn de plannen voor komend jaar? Maar nu nadert dan Rome, moet fantastisch zijn om het binnenkort in de verte te zien liggen. En dan langzaam wennen aan de drukte, het lawaai van de straat. Wat is het einddoel, het Vaticaan? Lopend er naar toe of OV? Of taxi of Uber, Uber lijkt meer geschikt voor de pelgim? Ook nieuwsgierig naar de beschrijvingen van de overgang, de terugkeer naar de maatschappij van alledag met haar wanen. Yurigate is net achter de rug, maar de echte gouden plakken zijn voor jullie! Blijf schrijven! En een tip voor het thuisfront: Boris Johnson: Rome, droombeeld van Europa ligt bij Scheltema in de ramsj.

Jan van S. te O. 2016-08-13 15:10:50

Leonard en Kees, erg leuk om jullie verslagen te lezen en fantastisch dat jullie dit samen ondernemen. Een onvergetelijke ervaring. Succes met de overige af te leggen dagen en kilometers op weg naar jullie eindbestemming, Rome.

Ellen, Raalte 2016-08-14 12:04:56

Dat van die korte pootjes, is dat dan tóch slijtage, zoals ze ons vroeger wijsmaakten als we een tekkel tegenkwamen? Ik citeer: "En vandaag pikten we Wilda uit Litouwen op (we hadden haar al wel eerder gezien), die samen loopt met haar hond Jacko, met heel korte pootjes."

Frits N. 2016-08-29 09:22:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.