Dag 32

Italië, Radicofani

Dag 32 San Quirico d'Orcia
Vertrek: 7.30 uur
Aankomst 13.30 uur
21 km
We hebben niet veel voor ontbijt, dus beginnen we bij een koffiebar met zoete croissants. Het is gelijk al heel gezellig en vertrouwd met Reinier erbij. De vertrouwde aanblik van de rug van Kees ( die iets sneller loopt) is nu vervangen door twee ruggen. Gelukkig hebben we het arcadische landschap nog, dat zich vandaag weer in alle pracht liet zien. Meer Toscaans dan gisteren, met (opnieuw) wijngaarden, olijfbomen, graanland, stadje op de heuvel, zonnebloemen, boerderijen.
Uiteraard haalde speedy Andrea ons in, we kwamen haar tegen in de supermarkt van Torrenieri, waarna we op een terras allerlei lekkere dingen hebben genuttigd: koffie, yoghurt, 3 soorten kaas, cola, komkommer, onderweg door Andrea geplukte bramen en pruimen, fanta en drop (door Reinier geïmporteerd).
We waren wat vroeg aan in San Quirico, waarvan Reinier denkt dat hij er 30 jaar geleden ook al is geweest. Heerlijk ijsje gegeten en op een bankje in het park wat gegeten en een dutje gedaan op het gras. Daarna naar de ostello Foresteria Parrochiale Collegiata di San Quirico. De lange naam is een opmaat voor de incheckprocedure die door Angelica wordt gedaan, daarbij veelvuldig onderbroken door de vragen en adviezen van Lucretia. Er werden vrij veel gegevens genoteerd, waarbij dan toch de vraag reist waartoe deze administratie nog gaat dienen. De geboorteplaats van Reinier was nog wel een te nemen bastion: 's-Gravenhage. Oude-Tonge was ook al moeilijk.
Ik heb drie onderbroeken meegenomen uit Nederland, en ik moet onderkennen dat één van de drie thans niet meer de meest basale functies bezit waaraan een dergelijk kledingstuk zou moeten voldoen. De details laat ik achterwege. Aangezien twee onderbroeken toch wat krap is, heb ik mij even op de Italiaanse onderbroekenmarkt georiënteerd. Daarbij heb ik kunnen constateren dat deze wezenlijk verschilt van de Hollandse. Er is een verschil in stijl en prijs. De Italiaanse man is blijkbaar bereid aanzienlijk dieper in de buidel te tasten voor een modieuze slip. Al sinds ik het huis uit ben koop ik mijn onderbroeken bij de Hema. Het is me een te grote opgave om thans dit patroon te doorbreken. Met een dagelijks wasje in de Garnier Fructis Hydra Liss 72 H red ik me wel. Daarbij komt ook dat we nu van verschillende kanten te horen hebben gekregen - waaronder de autoriteit der autoriteiten (Bob) - dat de pelgrim niet in katoenen onderbroeken moet lopen, maar synthetische. Katoen wordt erg vochtig met alle gevolgen van dien. Tja, wat moet je dan?
Daar had je hem weer. Om 19 uur kwam Bob aanlopen... Er kon nog net iets georganiseerd worden in de ostello, ondanks dat alles eigenlijk vol was. Hij ligt wel op een kamer van mensen met een hond.
Andrea heeft overheerlijke risotto voor ons gekookt. Een idiote hoeveelheid, die helemaal op ging. Met een een goeie fles rode wijn erbij, en een meloen toe.
Het is wel erg vol in de herberg. Zo druk hebben we het nog niet gehad.

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

beste Kees en Leonard, wat een genoegen om jullie te kunnen volgen op Pindat ! Bijna net zo leuk als zelf de route lopen....

Hans Konst 2016-08-09 19:44:00

Dit moet dan een verslag van een bezinningstocht zijn, maar we krijgen een zeer gedetailleerd verhaal over een onderbroek. Ik houd er wel van. Koop toch lekker een mooie Italiaanse onderbroek, Le. Loopt heel lekker. xx

Marianne 2016-08-09 19:50:41

Ik trakteer op een onderbroek. We graag foto.

Els 2016-08-09 19:59:50

Wel graag foto

Els 2016-08-09 20:00:12

Ik dacht dat een pelgrim voor een lendedoek van vlas met brandnetels, maar nee de echte pelgrim loopt al eeuwenlang in een designer slip van microvezels. Een goed bewaard gehein.

Saskia 2016-08-09 21:16:18

Voorbereiding is alles. Modern in Ouddorp is en blijft de onderbroeken specialist. En daar heb je nu niks aan.

Paul 2016-08-10 10:59:32

Reinier loopt volgens mij ook in katoentjes. Waarschuw je hem ajb ook voor de verschrikkelijke gevolgen??

MJ 2016-08-10 15:17:47

Nu voel ik ook poëzie opborrelen, Els! Drie mannen lopen. Ze denken aan ondergoed, mijden de diepte.

MJ 2016-08-10 16:43:43

wil jullie het woord door Marianne bedacht, niet onthouden: pelgrimonderbroekenlol

(o)ma 2016-08-11 21:15:12

Ik koop naast mijn onderbroeken ook mijn sokken bij de Hema. De Hema is mijn eigenlijk mijn lievelingswinkel. Geen flauwekul. Het zal wel een De Witten trekje zijn.

Hans 2016-08-12 19:02:27

Ik had ook nog wel iets over onderbroek willen zeggen, maar ik verwijs naar een van de eerdere verslagen in deze reeks, waarin al werd opgemerkt dat Italianen prijzig en modieus ondergoed rond de bips hebben. Hadden we toen iets van jaloezie kunnen proeven?

Frits N. 2016-08-29 09:12:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.