Dag 8

Italië, Pavia

Dag 8 Ivrea
vertrek: 7.45 uur
Aankomst: 19.00 uur
35 km

We moesten vandaag een lang stuk lopen over een landweg pal naast de snelweg. Ter compensatie heb ik naar de Pastorale van Beethoven geluisterd. De bakker in Verres was al vroeg open, en ik heb twee broden gekocht voor 0,94 cent.
Eigenlijk waren we niet van plan om naar Ivrea te lopen, maar toen het een beetje tegen zat met overnachtingsmogelijkheden in Borgofranco zijn we nog anderhalf uur doorgelopen. Van Ivrea had ik me meer voorgesteld. Het is lang niet zo levendig als Aosta. De binnenstad is maar klein, en we konden met enige moeite een pizzeria vinden. Nadat hij gisteren ravioli had gegeten moest en zou Kees vandaag een pizza verorberen, hetgeen is gelukt. Zelf neem ik elke dag een glas Aperol Spritz voor het eten. Van vorige wandelvakanties herinner ik me dat een biertje bij aankomst zo lekker is, maar daar taal ik minder naar. We zitten weer in het goedkoopste hotel. Hotel Luca. Maar daar is deze keer niks op aan te merken. Zelfs het ontbijt zit in de prijs inbegrepen.
Hoogtepunten van vandaag: het immense fort/ kasteel hoog boven de rivier bij Bard. De Romeinse weg met karresporen bij Donnas, de Romeinse brug bij pont st Martin en het Arcadische landschap met rotsen, tuinen, dorpjes en wijngaarden, op weg naar Montestrutto. Vandaag zijn we ook officieel de Alpen uit gelopen. Het Aostadal laten we achter ons en over nog wat heuvels gaat het naar de Povlakte.
Bij Bard troffen we een hoogbenige blonde dame in gevlekt kort jurkje die een van haar twee Dalmatiërs aan het aftuigen was. 'Wat een teef' mompelde ik, en ik hoefde Kees niet uit te leggen dat ik het niet over de hond had.
We zijn nu meer dan een week op weg, en het gaat redelijk voorspoedig. Ik had verwacht dat de wandeling tot wat meer contemplatie zou leiden, en het overdenken van de dingen des levens. Dat gebeurt niet. We zijn met hele elementaire dingen bezig: wandelen, eten, drinken en slapen. En Kees en ik hebben het goed samen. We maken vooral veel flauwe grappen.
Belangrijke wens van Kees: dat 'Proefkonijnen' weer terug keert op TV.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

eerst de leegte, dan de contemplatie... (t is genieten deze blog! )

josje 2016-07-25 18:07:24

Jullie snappen het wel: die van die 'teef' sprak me wel aan. Ik zou haar er trouwens op hebben 'aangesproken' - om niet te zeggen: ik zou haar hebben afgeblaft. Aanvliegen zou een beetje te link zijn geweest, want krijg je weer twee dalmatiërs aan je broek.

Frits N 2016-07-26 09:03:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.