Op weg naar huis

Frankrijk, Neydens

Via de Aosta valei rijden we richting Frankrijk. We gaan deze keer niet over maar door de Alpen rijden. De Mont-Blanctunnel staat op het programma. Net voor de tunnel staan we voor een wegafsluiting en een wegwijzer terug richting Italië. Toch niet mogelijk dat we de ganse weg terug moeten rijden. We draaien ons, maar voor we de weg terug aanvangen stop ik even bij een 'carabinieri', onmiddelijk wordt hij versterkt door 2 anderen, wapen in de aanslag. Ik moet er echt verdacht uitzien. Al snel veranderde de sfeer en kreeg ik te horen dat ik rechts moest houden, het vak van de vrachtwagens en niet dat van de auto's. We betalen en kunnen door.
Die dag rijden we iets meer dan 100km, meestal tunnel en betalen daarvoor €100 tol, mss de volgende maal terug over de bergen rijden.
Het weerbericht ziet er de komende dagen niet goed uit. De 'autoroute Blanche' brengt ons naar het kleine dorpje Neydens, een grote camping met alle comfort. We gaan hier twee dagen blijven en mss een bezoek brengen aan Genève, 10km verder. Het weer besliste daar anders over. Twee dagen hevige regen en wind houden ons binnen. Gelukkig is er een binnenzwembad met sauna waar we kunnen van genieten. Hier is zo goed als geen volk.
Als we nadien de nieuwsbeelden zien merken we dat we heel veel geluk hebben gehad en net op tijd Noord-Italië hebben verlaten en geen Alpenpas hebben genomen. (in onze vorige overnachtingsplaats, Saint-Pierre, was het ondertussen aan het sneeuwen).

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Voorzichtig zijn hee want het is bijna corona rood in heel Frankrijk ( vers van de pers)

Brigitte 2020-10-02 14:15:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.