We blijven aan de Italiaanse riviera

Italië, Levanto

Vandaag een stukje snelweg en dan de SS1 op. Deze weg loopt langs een groot stuk van de Italiaanse kust richting Rome. Terug over de bergen tot 700 meter hoogte, komen we in de vroege namiddag in Levanto aan. Eerste camping was volzet, tweede camping kregen we terug de laatste plaats. We staan heel dicht tussen andere campers, maar we hebben alle voorzieningen. Via mijn extra WIFI antenne kan ik toch voldoende volume binnenhalen om naar het nieuws te kijken op VRTnu.
10 minuten fietsen en we zitten aan het strand, mooi proper water, maar weinig te zien met de snorkel. Levanto is een leuk stadje met nog veel kleine winkels. De middenstand kan hier in Italië nog goed standhouden.
We hebben het stadje Levanto gekozen omdat hier een treinstation is. Met de trein kan je héél vlot het nationaal park ‘Cinque Terre’ bezoeken. Dit zijn allemaal kleine dorpen gebouwd op de steile rotsflanken. De mooie kleuren en de zon maken het plaatje compleet. Het is hier nog steeds 30°.
Veel volk, op en af de trein, flink stappen en soms klauteren op steile trappen. ‘s Avonds sluiten we af in La Spezzia (toch wel een grote stad) in een lekker restaurantje (blijkbaar waren we al wat moe want we hebben daar geen foto’s van)


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Met coronamasker of snorkelbril???? Veel plezier!

Nicole 2020-09-17 11:33:11

Zeer pittoreske plaatsjes. Genieten

Irene 2020-09-20 11:56:55

Jullie hebben al mooie dingen gezien en leuke foto's genomen . ! Is dat nu de nieuwe snorkelbril Ignace ? Dat ziet er heel degelijk uit . Nog een fijne vakantie … geniet … en tot later . Lieve groet

Françoise 2020-09-20 14:31:23

zeer mooie bril Ignace, maar discreet naar de buren kijken is anders! Blijkbaar genieten jullie echt van deze mooie reis, merci voor het mogen meegluren toch mis ik nog steeds jullie aanwezigheid in onze straat

Brigitte 2020-09-21 11:35:34

super, de geverfde gevels in zoete pastels. En foto's van eten, iets typisch voor de Belgische toeristen heb ik me laten vertellen. fijne vakantie!

greet 2020-09-22 13:30:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.