Granada, de stad van La Alhambra en zoveel meer

Spanje, Granada

Regen, zwaar bewolkt, zo vertrekken we richting Granada. We komen aan met file, dat was lang geleden. GPS brengt ons feilloos naar camping Reina Isabel in Zubia, een dorpje net buiten Granada. Volgens Campercontact een ideale uitvalbasis om de stad te bezoeken. Elk kwartier komt er een bus langs richting centrum stad. De plaatsen op de camping zijn klein, het is hier duur en niet echt netjes. We zijn hier niet gekomen voor de camping maar voor de stad met zijn wereldberoemde Alhambra. We hadden al gelezen dat het verstandig is om de tickets op voorhand online te bestellen, maar gezien wij geen vaste agenda hebben, kunnen wij moeilijk op voorhand bepalen waar we wanneer gaan zijn en we hebben ook geen zin om ons vast te pinnen op een datum. We zien dat we op de camping tickets kunnen bestellen, wat een geluk! Aan de balie een glimlach van wat denken jullie toch, tickets al lang uitverkocht, volgende vrije tickets half mei. Dus geen Alhambra voor ons. We laten de moed niet zakken, er zijn trouwens nog 9 andere belangrijke bezienswaardigheden volgens Tripadvisor en die gaan we doen.
Met de bus vlot naar de stad, we beslissen om een volgende bus te nemen richting bergtop Alhambra (een wijze beslissing blijkt achteraf).
Voor €1,40 rijden we de berg op en zien we de massa staan aan de ingang van het Alhambra. We wandelen via de steile weg terug naar beneden, komen ondertussen de moedigen tegen die in de tegenovergestelde richting de berg beklimmen. Ze zien rood, puffen, hebben water te kort, zien het nog net zitten. Wij gezwind naar beneden richting ‘Albazyn’ het Joods kwartier met veel mooie kleine straatjes.
We stappen verder richting kathedraal, we mogen er nog net in voor sluitingstijd. Ideaal moment, weinig volk, rustig om terug al dat moois te bewonderen.
De volgende morgen, volle zon, onze stapschoenen aan en terug met de bus naar de stad. We gaan nu voor de andere 6 toppers. Ik heb tal van foto’s niet gepubliceerd, het zijn er nu al meer dan genoeg, maar Granada is echt mooi. Pleintjes met Flamingo dansers, kleine gezellige winkelstraatjes, prachtige kerken waar je binnenwandelt via de sacristie en via het altaar al het mooie kan bewonderen, alsof je kind aan huis bent. Barok is toch wel echt bombastisch hier, er wordt niet gekeken op wat bladgoud of goudverf.
De Moorse invloeden vinden we dan terug in badhuizen of residenties. Het Alhambra kijkt ons op neer met achter zich het prachtige Sierra Nevada met zijn besneeuwde toppen en eigenlijk zijn we voldaan met wat nu al zien.
Granada is mooi, maar we verlangen toch terug naar de rust in de natuur, onze volgende halte.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

jullie hebben toch al mooie kunst gezien hé en veel ....nog niet verzadigt ?

Geneviève 2019-04-29 14:02:20

Bijna ☺ de natuur brengt ons terug tot rust

ignace.op.pad 2019-04-29 14:23:54

Granada staat bij mij ook op mijn lijstje. Maar in de vakantieperiodes heel warm denk ik. Ziet er prachtig uit. Nog altijd genoeg energie om al die bezienswaardigheden een bezoek te brengen? Niet te vermoeiend? Wel veel indrukken, niet ? Hier is het terug wat minder mooi weer, opnieuw kouder, regen en wat grijzer. Maar ja iedereen zegt dat het echt moet regenen nu voor de natuur, dus ja, wat moet dat moet he. Hou jullie daar nog allebei heel goed en voorzichtig onder de baan he. Tot binnenkort ?????

Janneke 2019-04-29 16:13:53

Blijft maar verbazen he, die royale pracht alom..

Bob 2019-04-29 18:51:43

Jullie blijven prachtige dingen ontdekken!!! Mooi!

Kaat 2019-04-29 19:50:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.