Jimmy Frey kon het niet beter zeggen

Spanje, Zaragoza

Kort na de middag vertrokken richting Valencia. De stad zelf gaan we dit jaar niet bezoeken, onze ‘heimat’ roept en we willen toch na twee maand huiswaarts rijden. Het wordt dus Zaragoza, een flinke trip.
We vinden een camperplaats net buiten de stad, op 100 meter van de tramverbinding richting centrum. Er staan nog verschillende campers en we voelen ons hier veilig. In een klein kwartier staan we in het centrum van de stad. We vinden vlot onze weg naar het langste plein van Europa geflankeerd door een prachtige kathedraal met tal van torentjes.
De stad is proper, gezellig, niet te groot, niet te druk, heeft leuke kleine straatjes met héél veel tapasrestaurantjes. Jimmy Frey kon het niet mooier zeggen in zijn lied: Zaragoza, stad van mijn dromen.
We zijn hier twee dagen gebleven, veel gewandeld, geshopt en leuke dingen gezien. Het kasteel viel wat tegen (na die veel andere kastelen). Het is eigenlijk een nieuwbouw die voor de helft gebruikt wordt als een ministerie. Ze hebben een idee gegeven hoe het er oorspronkelijk uitzag. Hier is er een beetje teveel gerestaureerd naar onze zin.
Morgen moeten we Frankrijk halen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.