Zwitserland leren kennen

Zwitserland, Villeneuve

Na een rustige nacht vertrekken we richting Zwitserland via de N57. Een prachtige route (zonder péage) zacht glooiend door het mooie Franse landschap.
We rijden Zwitserland binnen zonder controle (waar is Covid?), kopen onmiddellijk een wegen vignet (€40) en kunnen nog tot eind van het jaar in dit land vertoeven (gaan we niet doen).
Mooi landschap, goede wegen. We zouden via Genève gaan, GPS beslist via Lausanne (en ik ben volgzaam). Even voorbij Lausanne vinden we een camperplaats niet ver van het meer. Zeer smalle plaatsen op een gigantische parking. We staan daar alleen.
Plots krijg ik een bericht van Telenet dat ik over mijn limiet van kosten zit! Natuurlijk, onze roaming staat nog aan en Zwitserland valt buiten ons pakket van data. Dus direct Gsm's aangepast en leven we twee dagen zonder internet. Dit is aanpassen.
Wandeling naar het meer, er staat een flinke wind en de regen is niet ver weg. We komen langs een kerkje, ik hoor een trompet en wil even binnen kijken. Voor we het goed beseffen zitten we te luisteren naar een mooi jazz concert, New Orleans.‘S avonds gaat de wind liggen en kunnen we nog op een terrasje buiten onze eerste pizza eten.
De prijzen vallen ons hier dik tegen. We blijven hier dus niet langer en gaan voor een boeiende rit over de Alpen richting Italië

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Leuk te lezen dat jullie de N57 gevolgd zijn. Inderdaad, prachtige weg door de Jura. Dit was gedurende 25 jaar onze route met JKZ richting Wallis; dus goed gekend. De foto met Christine langs het meer komt me eveneens zeer gekend voor. Daar waar de snelweg van boven Montreux terug naar de begane grond komt en waar je langs het Château de Chillon rijdt aan de boorden van het meer. Geniet er verder van.

Erik G. 2020-09-08 13:30:37

Goede reis, geniet van het samen zijn en de mooie natuur, dank dat we mogen mee genieten van mooie en leuke beelden

Brigitte 2020-09-08 14:22:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.