Leuk om vrienden te ontmoeten

Spanje, Xàbia / Jávea

Met de wind in de rug vertrekken we richting Benidorm, dat moeten we toch ook eens gezien hebben.
We zijn op de grote weg gebleven en zijn het centrum niet ingereden, veel te druk, hoogbouw. Gewoon: afschuwelijk.
We rijden verder richting Cap de la Nau in de buurt van Javea, hier krijg een soort uitstulping in de kustlijn van Spanje, hoge bergen en volgens de kaart, met enkele mooie verzichten.
Terug staan we op een camperplaats op 200 meter van de kust, maar nu zonder voorzieningen, eigenlijk is het gewoon een stuk bouwgrond in beslag genomen door campers, zijn we nu krakers?
We wandelen richting zee, El Arenal en komen in het massa toerisme terecht. Winkeltjes, kraampjes, tientallen restaurants en veel volk van allerlei pluimage, vooral Engelsen. Een mooi aangelegd zandstrand met enkele palmbomen maakt het plaatje af.
We blijven hier nog even, vrienden van ons, Chris en Rudy hebben hier in de buurt gebouwd en komen zondag aan, we gaan samen enkele uitstappen doen.
Zondag middag berichtje van Chris: 'kom maar naar boven, je kan hier parkeren' en het juiste adres. Het was inderdaad naar boven, een flinke klim voor onze camper.
Met enige moeite en goede stuurmanskunst (al zeg ik het zelf) krijg ik de camper op de steile oprit, we staan hier perfect. We hebben zelf een aparte badkamer en toilet voor ons.
Rudy kent de streek en wil ons een mooie wandeling aanbieden. Stevige stapschoenen aan en wij op weg.
Was me dat een wandeling, prachtige zichten maar voor mij iets te steil en te hoog. Ik heb mijn grenzen hier verlegd. De foto's zeggen alles.
Samen ontbeten en terug een mooie wandeling gemaakt. Hier is het een echt mooi stuk natuur, voor wandelaars de ideale kustlijn.
Op de middag nemen we afscheid vangen de terugweg aan richting binnenland: Zaragoza

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.