Het kan niet altijd een hoogdag zijn

Spanje, Talavera de la Reina

Maandagmorgen, de zon is terug van de partij, we gaan voor een rit van een goede 80km naar Talavera de la Reina. Alleen al de naam schept verwachtingen.
We hebben geen camping uitgezocht en gaan ‘wild’ kamperen (naast de brandweer). We hebben voldoende water aan boord en de zon zorgt voor de nodige elektriciteit. Onze gasvoorraad moet aangevuld worden, dat gaan we onderweg doen. We komen wel het juiste pompstation tegen. (niet dus en het wordt krap, mss nog twee kannetjes koffie)

Tegen de middag komen we in het stadje aan, de fiets op en het centrum binnen. Maar waar ligt het centrum? Een kerktoren vinden we niet, we rijden wat rond en zitten uiteindelijk helemaal in de foute richting. We krijgen honger en dorst en beslissen om in een eenvoudige taverne binnen te stappen voor een dagschotel.
Probleem: wij geen Spaans, zij geen Engels. Met handen en voeten, maar vooral veel positieve wil krijgen we het voor elkaar om een ‘salade tropical en een paella te bestellen met een wit wijntje en een pintje. Witte wijn was zoete wijn, salade een ganse schotel ipv bord en in de paella zagen we enkel groenten. Het dessert hebben we dan voor alle zekerheid overgeslagen.

Uiteindelijk de goede weg gevonden en centrum gevonden. Maandag, alles dicht, maar er viel ook weinig te bezichtigen. Mooie oever van de Taag, oude stadsomwallingen en dat was het zo wat.
Boodschappen gedaan en terug naar de camper en wat genieten van de avondzon.
Een rustige nacht was het niet door het verkeer, maar toch wat geslapen en dromen van een volgende rit met meer bezienswaardigheden.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Het is leuk om jullie reisblog te volgen . .. een goede reclame voor camperreizen . Geniet ervan zolang het mogelijk is ! ..en wij genieten een beetje mee .

Françoise 2019-03-28 13:42:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.