Van Logrono naar Soria

Spanje, Garray

Rond 10u vertrokken met een frisse wind, droog, bewolkt. Rustige weg, slingerend door het gebergte.
Geleidelijk aan beginnen we te klimmen en wordt het landschap ruwer. Regen komt er aan, dreigende wolken. We stijgen richting 1900 meter en ja daar hebben we de eerste sneeuw.
Dat hadden we hier niet verwacht. Een tunnel door naar de andere kant van de berg en de zon is er terug.
We dalen zacht en rollen Soria binnen. Hier hadden we gepland om op een parking van E.Leclercq te staan(zeer groot grootwarenhuis). We hebben boodschappen nodig en je kan je geen grotere voorraadkast voorstellen. Hier kunnen we ook gratis water inslaan en ons grijswater lossen, voordelig tanken (1/3 goedkoper dan Frankrijk). We maken van de gelegnheid gebruik om de wagen van binnen en van buiten te poetsen. We zijn niet fanatiek met kuisen maar het werd nu wel echt nodig om het smelt en zout water van onze camper af te spuiten.
Terug proper de boodschappen gedaan en ons getrakteerd op een lekkere verse paella en een flesje Rioja.
De fietsen uitgehaald en een frisse tocht naar Soria, klein stadje met enkele leuke gebouwen.
Ik hoop dat het geen betekenis heeft, maar waar we komen vliegen de ooievaars boven ons hoofd. Zowel in Logrono als hier zagen we verschillende nesten in het centrum met veel volk rondom hen.
Elke stad heeft in Spanje een groot mooi verzorgd park en wat hier opvalt zijn de tientallen zitbanken. Nergens zoveel banken gezien.

Het wordt te koud en rijden terug naar de camper, via onze super WIFI antenne proberen we online te geraken maar dat lukt ons niet, dus leve Netflix met de gedownloade series.

Het wordt een koude nacht, 3° met wind.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.