Lissabon, sympathieke stad

Portugal, Lissabon


Van andere reizigers hadden we vernomen dat Bellem (een gemeente van Lisboa) een goede uitvalbasis is om de stad te bezoeken. Via de app vonden we de camperplaats vlak bij het metrostation. Een mixed parking zonder faciliteiten. Het is een vuile parking, we hebben geluk, er rijdt net een camper weg en kunnen hun plaats innemen. We staan terug onder een boom en het regent…..ik heb oordoppen.
We wandelen richting de toren van Belem en het Jeronimo klooster. Massa volk, lange rijen om aan te schuiven, niet ons ding. We hebben al mooiere gebouwen gezien. We komen morgen, maandag, terug, dan is er mss minder volk. En dat klopt. De maandag is het gesloten. Een poetsvrouw kuist de gang en de domme toeristen staan aan te schuiven (wij daar bij).
Maar voor ik over de maandag begin nog even over de zondag. Het weer wordt beter en we beslissen om onze fietsen uit te halen en de stad in te trekken. Via de Tejo (die we al verschillende keren zijn tegengekomen en die steeds groter wordt) rijden we via een afwisselend fietspad recht de stad in. Imposant. Groots, veel volk. We lopen terug onze kilometers, zien veel, maar geraken toch niet euforisch. Het is allemaal wel mooi, maar we hebben al mooier gezien. Ik vind het een sympathieke stad waar je een goede fysiek moet hebben om alle trappen en de hoogte verschillen te kunnen nemen.
We fietsen droog terug naar onze camper, hebben contact genomen met mijn zus Thérèse die maandag toevallig ook naar Lissabon komt, het zou wel leuk zijn om elkaar hier te ontmoeten.
Onze plaats is een goede plaats qua bereikbaarheid, maar ongelofelijk luidruchtig, trein, bussen, vrachtwagens, auto’s, ze rijden allemaal op geen 50 meter van ons bed. Ik, met mijn oordoppen, heb nog iets geslapen, Christine minder. Door regen en lawaai is ons humeur op een laag pitje gedaald.
We gaan dan maar de kathedraal bezoeken, gans boven, nemen de bus en komen aan bij een mooie kerk, niet spectaculair.
Een leuke kleine gele tram rijdt door de stad en als je zijn route kent kan je daar mooie ritten mee maken. Wij niet dus en betalen 6 euro om 100 meter te rijden: terminus. Na 10 minuten rust rijdt hij verder en moeten we terug 6 euro betalen om verder te rijden. Doen we, maar voelen ons toch bedrogen. Het enige positieve: de zon is van de partij en de zee met de rust lonkt.
We beslissen vroeger te vertrekken en de ontmoeting met mijn zus op te geven. Jammer.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Pech van het weer! Morgen beter!

Nicole 2019-04-08 23:39:57

Op maandag zijn nu eenmaal alle musea dicht......wereldwijd !!

Erik 2019-04-09 08:49:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.