Bologna

Italië, Bologna

Vrijdagmorgen, prachtig weer. We willen vertrekken naar Bologna maar de GPS laat het afweten. Hij weigert op te starten, geen leven meer in te krijgen. Gelukkig hebben we een back-up via de gsm Wase, het probleem met Wase is dat die geen rekening houd met de hoogte of de breedte van het voertuig.
Met toch wel wat spanning vertrekken we, het begint goed, GPS stuurt ons direct een kleine weg steil naar boven op. Slingerend vervolgen we onze weg door toch wel een mooi Toscaans landschap.
Via deze kleine weg rijden we in de richting van een spoorweg en wat raad je: een kleine tunnel doorgang, één auto breed. We riskeren het, net in het midden rijden en hopen dat we er door kunnen, er is geen weg terug. Het lukt!!!
Vanaf nu wordt de weg breder en vlakker en komen we vlot vooruit.
Ons doel is een parking naast een kamperwinkel in de buurt van Bologna, we gaan de stad per fiets bezoeken.
Kort in de namiddag komen we aan, nemen de fiets en rijden via de rivier richting de stad. Dat is tenminste de bedoeling. Volgens de dame van de camperplaats was dat héél vlot te doen. Waarschijnlijk was het maanden geleden dat ze dat zelf nog gedaan had. Werkzaamheden aan een toekomstig nieuw fietspad versperden de weg. Via een smalle trap de fietsen naar boven gesleurd, terug op de normale baan.
Na veel omwegen toch de stad bereikt. Levendige stad met veel studenten. Boodschappen gedaan op een soort marktje en terug naar de camper.
Volgende morgen terug naar de stad, nu via de normale weg.
Het is zaterdag en er is veel volk in de stad, dus masker maar op. We wandelen via de winkelstraten naar de verschillende bezienswaardigheden. Op de middag gaan we naar een bekend oud Italiaans restaurant de specialiteit van de stad eten: neen geen spaghetti bolognaise, maar tagliatelle al ragù . Lekker!(volgens de specialisten blijft de saus beter kleven aan de brede pasta slingers)

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Zeer mooie foto's met nog blauwe luchten en...een super model! Hier kleurt de lucht in alle tinten grijs....😘

Nicole 2020-10-01 11:55:51

Jullie kunnen ons zo jaloers maken! maar t is jullie echt gegund en merci voor deze mooie beelden

Brigitte 2020-10-02 14:11:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.