Even uitrusten in de natuur

Spanje, Lorca

We vertrekken zonder file of enig probleem uit Granada richting kust. Via de A92 rijden we langs de Sierra Nevada met zijn besneeuwde toppen. De weg gaat steil naar boven, we klimmen tot 1390 meter en rijden door prachtige landschappen. De siërra's volgen elkaar op, het gaat op en neer, prachtige weg.
In Lorca hebben we gekozen voor een camperplek op een manege, twee Nederlanders verzorgen hier oude paarden en honden. Prachtige plek midden de weidse natuur, we gaan hier enkele dagen uitrusten en bekomen van de stadsdrukte en al de opgedane emoties.
We kunnen ons toch niet houden en fietsen de volgende dag (zondag) naar Lorca. Een mooi stadje op een bergflank, enkele typische Spaanse kerken en een kasteel hoog op de berg. Na een terrasje en ‘dos servessas’ op de middag in de volle zon, wij naar boven het kasteel gaan bezoeken. Geen verstandige beslissing, het was héél steil en warm. Je begrijpt het niet dat hier op deze hellingen mensen wonen. Waarschijnlijk is de grond hier spot goedkoop.
We halen de top, kasteel is open (dat had ik op voorhand gecheckt) maar de synagoge (het belangrijkste stuk van het kasteel) gaat maar open om 17u30, het is 14u. Pech dus, we gaan daar niet op wachten en doen dan enkel de rondwandeling van tuin en kasteel. Mooi maar niet echt spectaculair.
Onderweg boodschappen gedaan en lekkere verse vis gekocht. o.a. pijlvis voor op de bbq. Heel lekker gemarineerd in citroensap, olijfolie en dan op de hete plaat. Het was lekker.
De volgende dag wat genoten van de zon, blog bijgewerkt en terug op de fiets. We hebben al veel genoten van deze fietsjes, hopelijk houden ze het vol, de berghellingen kunnen hier de moeite zijn en de ondersteunig is dan van harte welkom.
Terug genieten we van de grandioze natuur, een barok kerk kan mooi zijn, maar een landschap als dit ook, daar kunnen we ook lang naar kijken.
We hebben het voorlopig een beetje gehad met de steden en beslissen de volgende stops aan de kust in kleinere dorpen te doen, we laten dus Murcia en Elx links liggen en rijden door naar El Campello (buurt van Benidorm)

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Kathedralen,kastelen en kloosters kunnen zeer mooi zijn! De natuur geeft rust en dat is ook nodig op zo'n reis denk ik. Geniet van beiden en van de lekkere vis , een mooi kleurtje hebben jullie ook al! Tot binnenkort

Nicole 2019-04-30 15:48:11

Hallo, we volgen julli nog altijd maar liepen wat achterop. Is nog altijd spannend om lezen. Doe nog maar wat verder

Bob 2019-05-06 09:34:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.