Wennen aan de Spanjaarden

Spanje, Logrono

Maandag 18 maart
Vandaag een rustige dag zonder kilometers op de teller. Frisse wind - bewolkt - met nu en dan een straaltje zon. Ideaal weer om de stad Logrono te bezoeken.
Onze camping ligt vlak naast een fietspad dat ons direct naar het stadscentrum brengt. Op een klein kwartiertje zitten we midden centrum.
Vreemd genoeg zitten we terug op de route naar Santiago de Compostella. Twee jaar geleden hebben we in Frankrijk ook op zo'n route rondgereden. Bewonderenswaardig hoe die wandelaars (pelgrims) deze tocht aanvatten. Onderweg zagen we een bord: Compostella 754 km. Begin er maar aan. Niets voor ons dus. Geef ons maar onze camper en onze fietsjes. (met de nodige stroom).
Logrono is het centrum van de lekkere Rioja wijn (het is puur toeval dat we van de Bordeaux streek naar de Rioja zijn gereden). Kilometers wijngaarden hebben we hier gezien, ik probeer nog een mooi beeld te maken van deze wijngaarden.
In de stad is het rustig, waarschijnlijk normaal voor een maandag morgen. We maken een wandeling door de stad en komen al snel aan bij de kathedraal. Imposant gebouw, er brandt geen licht (voor elk altaar moet je een euro betalen om licht te krijgen). Maar met de moderne techniek van onze GSM is het ons toch gelukt om enkele foto’s te nemen.
Wandeling door de winkelstraatjes met de (niet) nodige kledingaankopen.
Het wordt late middag, maag begint klein beetje te knorren, hop naar de restaurant straatjes. Kleine smalle straatjes met het één restaurant naast het ander, overal veel volk, zowel binnen als buiten en maar ‘tateren’. Luidruchtig snel spaans hoor je overal. Een gezellige drukte. We kiezen een restaurant met veel volk. Moeilijk keuze te maken in al die (onbekende) hapjes. Een menukaart met foto’s brengt redding, nu kunnen we aanwijzen wat we wensen. Calamares met salade en steak american met toastjes. Vino tinto kunnen we al zeggen. Lekker gezellig.
We wandelen verder en zien dat de rolluiken dalen, steeds minder volk op straat, het wordt stil in deze gezellige drukke stad. Wat is er aan de hand? Ha ja natuurlijk, de Spaanse siësta komt er aan. Alles dicht tot 17u en we hebben geen brood. Dus moeten we straks terug naar de stad brood halen.
We moeten nog wennen aan de Spaanse uurregeling, ook dat laat eten. Ze komen pas terug buiten rond 20u30 en gaan dan uitgebreid eten. Iets te laat voor ons, onze maag is dat niet gewoon.
Wat ons hier wel opvalt dat de spanjaarden heel vriendelijke mensen zijn. Steeds behulpzaam met een vriendelijke lach. Ook daar moet je aan wennen.
Morgen rijden we door naar Soria.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Dit smaakt echt naar meer he....

Bob diane 2019-03-18 20:47:16

Als dat geen vakantie is!!!

Nicole 2019-03-18 22:23:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.