Terug naar de natuur en leven van de jacht

Portugal, Ervidel

Vlot rijden we richting Faro, hier hebben ze ook vele rondepunten en de GPS stem wordt een beetje eentonig: 'neem de tweede afslag'. Dat is gewoon rechtdoor.
In Béja beslissen we even te stoppen en gaan het stadje bezoeken, klein maar gezellig. Niets speciaals, hebben daar ons middagmaal genuttigd, volgetankt en terug weg.
Via de N18, een kleine baan richting eindbestemming, een camperplaats 'with a view', voor de rest niets van voorzieningen.
Het wordt onze mooiste plaats. We staan met 3 campers, we worden vergezeld door 3 grote honden en een geitenhoeder. We kijken naar de immense weidse vlakte. Het is een waterwinningsgebied en natuurreservaat. We spotten zelfs ijsvogels en veel andere vreemde vogels (en dan bedoel ik geen toeristen of ander gespuis hé), mijn vogelboekje heb ik niet mee en ontvangst van internet is hier ook bijna niet. Maar mooi is het hier zeker.
We blijven 3 nachten, vragen het uiterste van onze batterij en watervoorraad. We wassen ons wat minder, we willen hier blijven genieten en maken mooie wandelingen langs de waterlijn. Vissen komen massaal eten van de grasrand en spartelen bijna uit het water. Christine wil absoluut vis vangen, maar heeft niet de juiste attributen. Teleurstelling alom, ze wil vis op de barbecue. En wat doe je dan als haar 'hero'....je zoekt een dikke stok en gaat achter de juiste vis aan. Twee waren het slachtoffer, ze hebben het niet geweten. Bam en het licht ging uit. 1.5kg vis (gekuist).
Ja dat zijn straffe verhalen die je me zeker nog gaat horen vertellen, en ja mss worden het dan 2kg vis....
Het is hier's nachts zo stil dat het eigenlijk een beetje beangstigend wordt, geen zuchtje wind, geen vogel, geen kikker, niets dan stilte en daar slaap ik goed van. Vreemd hé.
Ons water en stroom geraken op en nu rijden we één trip naar het zuiden: Faro. (onze vis gaan opeten)

(ik heb de vorige kleinere uitstappen wel een kort verslag gemaakt maar geen mail laten versturen, dus kijk even op vorige data)

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Mooi genieten van de rust

Irene 2019-04-16 10:23:46

Amai Christine, gij zijt wel klaar voor Op een eiland zoals Robinson...

Bob 2019-04-16 14:02:58

Ja van de honger komen jullie niet om hee:) de honden laat je maar ginder want die gaan het niet gewoon worden op een appartement zelfs een zeeer groot zoals bij jullie, goede reis verder

Brigitte 2019-04-16 18:43:24

Zalig! Hopelijk waren de visjes lekker !!

Veerle 2019-04-16 21:14:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.