Bezoek aan het Palazzo degli Uffizi

Italië, Florence

Vandaag zou het een echte regendag worden en gaan we het museum bezoeken. Volgens verschillende website's koop je best op voorhand jouw ticket wil je geen uren moeten aanschuiven. We betalen €8 extra voor reservatie en moeten dus niet staan aanschuiven.
Terug met de bus naar de stad, terug niets betaald en rijden we zwart.
We komen op tijd aan en zien dat er geen wachtrij is, we kunnen dus zo binnen. €8 dus voor niets betaald.
In het Palazzo degli Uffizi, dat ooit aan de gezaghebbende familie De' Medici toebehoorde, is een van de oudste musea ter wereld gevestigd, dat haar collectie hoofdzakelijk richt op de Italiaanse meesters vanaf de late gotiek, de renaissance en de daaropvolgende stijlperioden van het maniërisme en de barok.
Héél wat indrukwekkende werken, teveel om te laten zien of op te sommen.
Mooi en weinig volk dank zij de Covid-19.
We hebben nog even tijd en willen nog naar het museum van de Duomo gaan. Ook hier verwondering, het is 15u30 en mogen er niet meer in. We wandelen dus nog een beetje door deze mooie stad.
Moe en voldaan gaan we naar de busstation, ik beslis om hier toch maar tickets voor de terugreis te kopen, zo steunen we dan toch een beetje het openbaar vervoer.
We zitten nog niet goed neer of er stappen twee controleurs op de bus om de tickets te controleren. We hebben dus geluk, we zijn in orde.


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

“De geboorte van Venus “ Botticelli is mij bijgebleven .

Irene 2020-09-24 18:42:05

Ja ,Firenze lang geleden mooie stad en leuke herinneringen vooral de geur van lindebloesem roept steeds de mooie beelden terug, Nicole en ik hebben daar ook meerdere handtassen gekocht, goede reis verder en hopelijk vlug de zon, Br

Brigitte 2020-09-25 10:07:22

Dat zal ik toch niet geweest zijn....???

Nicole 2020-09-27 14:21:55

(@Nicole:wees gerust je hebt geen geheugen verlies, mijn zus had dezelfde naam als jij) Geniet verder van jullie mooie reis, wij lopen hier ook met de paraplu en kijken uit naar jullie verslag XX

Brigitte 2020-09-28 10:01:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.