Zitten we in de Far West?

Spanje, Almonte

We verlaten Portugal en rijden richting Sevilla, maar eerst gaan we een tussenstop doen in El Rocio een deelgemeente van Almonte.
Onze GPS doet vreemd, start op in nachtmodus, geeft foute hoogte en afstanden aan, is gewoon niet te gebruiken. Resetten brengt geen oplossing, geeft nu afstand en richting in vogelvlucht. Daar schieten we ook niet mee op, dus vallen we terug op onze back up: Waze. Waze werkt zeer goed maar houdt geen rekening met hoogte en breedte van het voertuig, dus hopelijk komen we niet in te smalle straatjes terecht. We hebben (voorlopig) geluk en komen vrij vlot op onze eindbestemming, een camping net buiten het centrum van El Rocio.
Ik wil ons beginnen installeren en wat valt op de koffers zijn niet op slot. Dat is niet onze gewoonte, we rijden steeds met gesloten koffers. Ik ga naar de plaats waar altijd de sleutels liggen (afzonderlijk van de rij-sleutels) en kan ze niet vinden.
Dan valt mijn euro, ik heb ze laten liggen in Portugal op onze laatste staanplaats bij het vullen van de watertank. Wat doen we nu? Terug naar Portugal of zoeken naar nieuwe sloten en watertankdop?
We gaan zondag voor onze Pasen naar Portugal onze sleutels halen.
Ik heb ondertussen in mijn beste Portugees (via Google Translate) een mail gestuurd naar de eigenaar maar nog geen antwoord ontvangen. Hopelijk zijn ze daar nog.
We laten het niet aan ons hart komen, springen op de fiets en rijden naar het stadje. Ik had daar wel wat over gelezen maar onze mond valt toch wel open. We staan in een Far West decor. De straten zijn allemaal in het zand, voor de huizen staan paarden, koetsen en lopen Spaanse ruiters rond.
Op een pleintje is er iemand zijn paard aan het dresseren, jonge gasten laten hun rijkunsten zien in de straten. Echt leuk om zien.
We wandelen verder (want er valt hier bijna niet te fietsen door het mulle zand) en komen op het hoofdplein aan, veel volk, tal van koetsen en paarden een gezellige drukte voor de ingang van de kerk. We gaan binnen en onze mond valt terug open. Een pracht van een gouden tabernakel met een groot (gouden) Maria beeld. El Rocio is één van de grote Spaanse bedevaartoorden. De stad wordt bewoond door een 2000 mensen en in de Pinkster week komen hier één miljoen pelgrims naar toe.
Spectaculair!!!
Naast de kerk is er een wit gebouw speciaal om kaarsen te laten branden, compleet met afzuiginstallatie voor de duizenden kaarsen. Die is zelf niet voldoende krachtig om de rook weg te nemen, via de ramen zie je de zwarte rook nog naar buiten komen.
Het wordt stilaan avond en we genieten nog van een prachtige zonsondergang, morgen gaan we het natuurgebied bezoeken en vogels spotten. Het is hier een locatie van flamingo’s, tal van watervogels maar ook roofvogels. Molsbroek in Spanje.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Prachtige luchten ! Krijgen jullie nog niet stilletjes aan genoeg van al die vreemde indrukken? Voor de moment is het hier schitterend weer en genieten wij volop van ons nieuw terras !

Michèle 2019-04-21 07:27:39

Niet alleen zijn het foto's van prachtige luchten, gelukkig heb je Christine om gewillig de flamingo's stil te houden... Dat hoedje staat je wel goed. hoe is het met de sleutels?? Terug opgehaald???

Nicole 2019-04-21 23:47:27

Mooie foto's en leuk om jullie verhalen te kunnen lezen.

Miranda 2019-04-23 10:34:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.