Katholiek slapen

Frankrijk, Angoulême

DAG 27 # 51 km Cyclotoeristen 0

Vannacht heeft het flink geregend. Afscheid genomen van de 3 andere fietsers en enige andere kampeerders. Claire moet wel beschikken over enige fantasie. Ze gaf aan dat ze een trage fietster was en repte over een gemiddelde van 17 km/u. Ik haalde gisteren de 13 nog niet. Nou was ze wel jong. Ook beweerde ze dat ze allebei met 10 kg bagage rondreden. Maar die pot Duo Penotti weegt alleen al 1 kg.
Eerst het fraaie dorp Nanteuil-en-Vallée verkend, foto's gemaakt en koffie gedronken in restaurant waar ik heerlijk heb gegeten en gewified. Na elven met lichte regen op pad. Mooie, stille route over weggetjes niet breder dan 3 meter. In een van de gehuchten zat een oude vrouw in jasschort in een soort prieeltje midden in het dorp te leunen op haar stok. Een tijdloos beeld. Maar ze beantwoordde mijn begroeting wel.

Het was een zware etappe. Veel klimmen en misschien had ik de lange, warme trip van gisteren nog in benen. Feit is dat ik zeker 3 keer een panoramisch uitzicht heb genoten en Angoulême moet je inklimmen. Het ligt strategisch op een flinke bult. Onderweg heb ik nog de kerk van Saint-Amant-de-Bonnieure bekeken. In Jauldes werd het wel tijd voor iets eetbaars. De epicerie had middagsluiting en de aanpalende bar zag er ook potdicht uit. Gelukkig bleek die toch open en kon ik cola bestellen plus Scholiertjes uit de winkel.

Gisteren had ik in Charroux de overnachting geregeld. Dit keer slaap ik in een seminarium. Voor de niet-katholieken, een opleidingsinstituut voor priesters. Ik geloof niet dat daar nog sprake van is. Maar wel talloze andere cultureel-religieuze activiteiten en een rusthuis voor oude priesters. De ontvangst is heel plezierig en je overnacht voor iets meer dan campingtarief. Dit keer heb ik uit nieuwsgierigheid ook een maaltijd genomen. Met de lift kon ik eetzaal bereiken en met een code naar binnen. Hier stond mijn diner in de koelkast. Mmm kippenpoot. Even in de magnetron en aan tafel. In de stad had ik nog klein flesje wijn gekocht.
Bijzonder is ook dat er des nachts geen mens in dit deel van de gebouwen is. Maar Maria staat op de gang en waakt over mij. Voor vandaag worden er, getuige de briefjes op de deuren, Filles de Sagesse??? verwacht.

NB let op de foto op mijn tent in de kloosterhof

Ultreia et suseia.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.