Droomstart

Nederland, Almere

DAG 3 #75 km

Het is drukkend warm in Almere op camping De Waterpoort. Het is hier 4 sterren en in de verte een monotoon geraas van de A6. Jane en Anja hebben me hier vanmiddag keurig afgeleverd, na alweer een mooie, zonnige dag door het nieuwe land vanaf de Ketelbrug.
Mijn eerste drie dagen waren geweldig. Het was als vanouds met Anja en Jane. Ca. 13 à 14 jaar geleden fietsten we ook met Pinksteren met zijn 3-en. Een keer ook een stuk over de Flevoroute. Heel mooi dat er niets veranderd is. Het is heel gezellig, we houden alledrie van fietsen en kamperen en kennen elkaar van het hardlopen. Er vallen weinig stiltes.Toen was ik ook al de minste fietser. Mijn gemiddelde zakt vanaf morgen. Het was een mooi afscheid vanmiddag. Een beetje saudade. En verder alleen maar goede herinneringen. Het weer was ook super en de route ook zeer de moeite waard.
Vandaag tegen 10-en op pad en een extra rondje Urk. Later nog eentje in de haven. Opnieuw een heel stuk langs de voormalige Zuiderzee. Verder was de route door het nieuwe land, ondanks alle nieuwe natuur, minder mooi dan gisteren. Opnieuw had ik een verwondermoment. Ik zag een vrouw, vergezeld van 2 honden, die 3 hondenpoten had laten tatoeëren boven haar decolleté.
We hebben al weer heel lekker geluncht bij Lelystad in de Cantine, gebouwd in mijn geboortejaar. Ondertussen dreigde het behoorlijk. Anja heeft het er niet zo op. We zijn het onweer voorgebleven. Vannacht nog? Het drupt op de tent.
Eenmaal aangekomen op de camping in Almere bleek de mede-eigenaar het Spaanse deel van de route naar Santiago gefietst te hebben. Verder had stiefneef van Anja vandaag nog gewerkt op de camping en kwam ik na een biefstukje op het terras collega Frank IJpelaar tegen. Hij zit in een boomhut op de camping.

Ultreia et suseia.

Groet Greet

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Misschien kun jij een Jaccobsschelp laten tatoeëren ? In Almere ken ik nog wel een vage tattooshop :-) Fijn dat de eerste warme dagen dagen zo goed en naar het zin zijn verlopen! viel het onweer mee vannacht?

Astrid 2014-06-10 08:40:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.