Liever naar strand denk ik

Frankrijk, Les Barils

Ik was gisteravond zoveel spanning dat Maud opeens zei iedereen gaat al naar bed dat ik ook moest zoveel spanning dat ik mijn mobieltje kwijt raakte en niet durfde te zoeken in de woonkamer.
Maar zonder had ik geen klokje in bed en dan kan ik begeleiding niet appen, want praten is lastig op iemand afstappen.

Maud ging mijn haren invlechten vandaag. Het zat vol klitten dus deed wel zeer. Ik heb nooit last van klitten, maar sinds die pil die hormonen wel. Heel irritant en lukt mij zelf niet. Ze zeggen dat elke dag moet borstelen. Ik heb niet eens een borstel en zou ook niet kunnen. Ik heb mooie invlecht. Ik heb die gestuurd naar Mies en die stuurde een foto terug met we wilden je net uitnodigen voor een vlecht activiteit en toen zei ik: ik blijf liever hier. Haha, eigenlijk wel ja, want heb hier autismebegeleiding en thuis niet 24 uur autismebegeleiding, maar mag misschien in Friesland wonen, ja daar helemaal, goeie!
(Dat is hallo in het fries). Moet mijn eigen begeleiding thuis mij dan ook helpen met mijn haar? Dat wist ik niet. Ik doe altijd staart in met klitten. Als ik het er niet uittrek. Weet ik veel wat ik moet doen.

Dus ik heb een invlecht die ik altijd na zwemmen wil. Dat vind ik leuk.

In de ochtend deden we niet veel. Ze waren boodschappen halen hele ochtend weg. Wij deden skipbo, maar na 1 spel heb ik al te veel prikkels. Ik had wel weer de tweede keer gewonnen. De hele tijd begeleiding afleiden met tellen. Ze telde al niet meer. Ze deed maar wat.
Het was vandaag om 09:30 uur ontbijten en dan weer om 12:30 uur lunchen er zat niet veel tussen en in de middag was raar stadje denk ik. Wat moest ik daar? Ze hadden geen sourvernirwinkeltjes. Pokémon spelen? Deed even, maar dan gaat wel mijn beltegoed op. Op het park hier bij de huisjes is overal wifi buiten.
Ze gingen slenteren door de winkelstraatjes en ik liep weer te hard.
Ik wilde iets leuks doen, iets mij. Ik probeerde gekke foto’s te maken, vandaar die leuke met de steen en ik zat hele tijd ook in parkje met mijn drinkschema of ik wel genoeg dronk vandaag. Die moet ik toch wel aanhouden? Ik vind dat wel fijn, maar nergens hadden ze water en de wc’s waren heel vies deed met wc papiertje heel veel en kon niet doortrekken deur ging niet eens dicht als je dat al wilde. Kreeg handgel na plassen en had mijn nat zakdoekje in mijn tas. Beter plassen dan blaasontsteking.

Ik had liever naar strand gegaan vandaag denk ik. Mooie foto’s maken en surfen proberen in het water. We waren toch een uur aan het rijden naar het stadje Evreux.

Als afsluiting aten we om 19:00 uur in een grill restaurant en Maud ging naast mij zitten om mij te helpen met de menukaart net zoals mijn moeder altijd doet. De hele kaart was in het frans, maar wist wel dat ik iets met “riz” niet moet nemen, want dat is rijst en “ouignon” ook niet, want dat zijn uien. Ik ken geen frans, maar ik zie dat gewoon in de tekst staan. Verborgen talent wellicht? Haha.

Nu gaan we zo slapen, tussen de muggen, want ze hebben het raam open hele nacht dat vind ik niet leuk, want die muggen zijn de hele tijd om mij heen. Vinden mij zo lekker. Heb dat ook in de nacht en Maud wist niet wat er gebeurde denk ik. Ze ging naar de wc nadat ze geen ijs wilde, maar wel had besteld en toen van het restaurant het wel op moest eten. Sorry, ik zat al propvol, omdat we al de kip en de paprika en ui ruilde van bord. Slim van mij he?

Op de foto van links naar rechts: Nina, begeleider Ellen, Caja, begeleider Mark, Jelle?, Lenny, Jasper toch?, Daphne en de onderste rij: begeleider Dianne, Jason, Janneke, begeleider Maud, Wouter en ik. Jeej ik weet alle namen bij de gezichten nu 4de dag!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ja al dat wachten in dat stadje steeds... dat ging niet op jouw tempo. En dat vlaggetje moeten we nog goed blijven zoeken. Maar je zei wel dat de wandeling met Mark in de botanische tuin met de papegaaien geweldig was. Dat belooft morgen een goede dag te worden want dan gaan we naar de tuinen van Monet kijken. Misschien staan er wel rozen, die jij vandaag zo mooi had gevouwen van je servet. Of bloemen die je na kan tekenen want dat kan jij wel heel mooi. Morgen staan we ook weer op tijd op, om 8.30. Daarom had ik in het gesprekje een paar keer gezegd dat je misschien beter om 22.30 kan gaan slapen, net als de rest van de groep. Dan ben je goed uitgerust. Maar op jouw vaste tijd mag ook hoor. Doen we dat. En het ijsje in het restaurant was stiekem toch wel heel erg lekker smullen hoor. En wat goed dat je alle namen kent.

Maud 2023-06-26 23:43:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.