De prikkelarme kermis

Nederland, Wormerveer

Nou nou spannend vanochtend zat ik op de wc en ik verwachtte niemand binnen in mijn kamer dus heb ik altijd de deur open. Komt begeleiding binnen met mijn sleutelkastje, gelukkig heb ik een sleutelkastje want dan duurt het even voordat ze komen, toch schrikken. Ik was nog aan het plassen dus ik ren naar de deur om hem dicht te doen heel spoor op de vloer en in mijn onderbroek niet handig. Oeps. Ja ja kom maar om 11:00 uur haha wat hij eerder zei.

Om 11:00 uur gaan sommige bewoners hier sporten en wij gingen de koekjes maken. Spannend zat ik daar verstopt achter de doos met de keukenmachine. Ze zijn heel goed gelukt. De begeleiding maakte cupcakes maar hij had volgens mij teveel water in gedaan was een roze sopje met klontjes boter geworden, haha. Zie je we moeten het echt samen doen! 😁
Zie de foto voor de paaskoekjes deel 1. Straks hopelijk ermee verder gaan versieren.

Ik terug naar mijn kamer, want de koekjes gingen afkoelen en o ja mijn bakemmer, deeghaken en koekvormpje moet ik nog ophalen uit de vaatwasser. Even rusten en broodje eten. Dit weekend heb ik paasstolletjes in plaats van vanille muffins bij mijn kadetjes, want om 12:45 uur kwam mijn vader voor mijn stepje die ik optilde en het wieltje eraf viel gister. Stuk dus na 2,5 jaar trouwe dienst 52 km per week met 15,02 km per uur haha. Ja ja. Zo jammer.
Mijn vader nam mijn pakje meteen mee van de gang mee naar binnen die ik had besteld.

Ha betrapt, ik zei ik wil nog even foto maken van de koekjes toen mijn vader er was en meeliep naar de keuken en met dat veert begeleiding op van de bank van het liggen op de bank. Ik zag dat niet. Mijn vader wel. Haha betrapt. Dacht ze dat ik een foto van haar wilde maken dat ze op de bank lag?

We gingen naar de kermis. Van 13:00 tot en met 14:00 uur was prikkelarm zonder muziek. Het was nog druk vond ik. Twijfelde eerst of de muziek wel uit was. Overal zagen we, was met mijn vader, mensen met een beperking met hun begeleider. Ik kreeg er kippenvel van om dat te zien zo mooi. Hun ook buiten. We gingen bij alles even kijken of mensen wat gingen winnen en de attracties ging zelf niet in en toen bij het ballen gooien. Ik zocht steeds keek steeds naar of er leuke knuffeltjes waren. Pokémon enzo en spiderman voor mijn broer, omdat die zo leek op dat sportshirt dat hij aanhad met hardlopen, maar dat was happeren nog moeilijker. Langs de wilde attracties kwamen we bij het ballengooien en daar zag ik knuffeltje van squid game. Daar heb ik een herrinnering aan omdat ik die met mijn vader keek en dat was grappig dus wilde ik voor hun winnen. Denken, denken, denken, zal ik doen? Is duur en straks zoveel stress omdat iedereen naar je kijkt als je gooit. Nog meer denken heel veel denken. Mijn vader stond er al klaar voor liep al dichter naar de toonbank. Ja ja ja?

Wordt vervolgd, hahahaha nee dat doe ik jullie niet aan 😂

Nee hoor heb het gedaan en ik gooide hárd. Hij ketste terug op het richeltje. De eerste was mis maar toen dacht ik nu moet ik iets meer naar links gooien en dan heb ik hem wel. Ik deed met mijn linkerarm wijzen net als met handbal en met rechts gooien. Na 3 balletjes gegooid te hebben kreeg ik maar 1 punt, dat was balen ik dacht 1 punt voor elk blikje dat je omgooide. Nee het is 2 punten voor alles en had 2 punten nodig voor het knuffeltje, maar met 1 punt had ik het konijnenknuffeltje nijntje gedaan voor mijn neefjes. Voor hun gewonnen. De man achter de kraam die zag dat ik een beperking had door hoe ik deed en toen kreeg ik als we nog keer 3 ballen deden kreeg ik 3 ballen gratis en toen mocht ik wel de knuffeltjes van 2 punten uitzoeken.

Een vierkantje, een driehoek of een rondje….

Euh ja en wat bedoelde die? Op het squid game knuffeltje natuurlijk en kiezen is zo moeilijk!
Op de foto zie je welke ik koos uiteindelijk.

Daarna gingen we mijn stepje maken. Mijn vader nam mijn stukke stepje mee en we kwamen met een heel stepje terug. Verrassing ja mijn vader is wel heel handig he!

In kleine lettertjes waren we naar de winkel geweest voor een nieuw stepje, omdat ik anders de hele week niet kan wandelen en steppen. Buiten in het zonnetje hebben we hem getest. Het was mooi weer. Maar hij gaat nog proberen te maken mijn oude stepje.

Vanmiddag na het rusten deed ik de koekjes versieren met het glazuur en de stiftjes die moeten nog hard worden en dan krijg ik mijn spulletjes weer terug uit de vaatwasser en heb ik een konijntje getekend met de decoratiestiften op het koekje.

Hij is echt grappig dat knuffeltje. Ik voelde helemaal de adrenaline van het gooien en de mensen die keken denk ik. Van de week nog even alles betalen met mijn mentor.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hey Eva, Wat een leuk verhaal en wat spannend voor je, maar het is je wel gelukt om met je vader naar de kermis te gaan en de ballen te gooien en je hebt een mooie knuffel. De koekjes zien er mooi en lekker uit! ♡♡♡

Bianca Brouwer 2023-04-08 22:04:46

Wat ‘n belevenissen weer hè Eva, fijn voor je 🥰

Marian Rood 2023-04-09 10:02:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.