Doe eens een ommetje dag

Verenigd Koninkrijk, Falmouth

We worden iets later dan de voorbije dagen wakker. Oef. De buren op de camping zijn hun boten reeds op het dak van hun wagen aan het leggen. De zon schijnt, dus ik haal mijn voetbankje uit de garage en installeer me. Ondertussen steekt Adriaan zijn dingske in de buggy om de GPS vast te kunnen zetten (eindelijk, want normaliter zit ik met die GPS in mijn handen om die vast te houden).

Rond 13.00 begint het bij Adriaan te kriebelen en we gaan naar Falmouth. Daar aangekomen, moeilijk kiezen... Nemen we beaches, of town center. We gaan voor de beaches. Parkeren op een parking, waar de enige betaalautomaat 'out of order' is. Dan maar niet betalen.

We wandelen naar het kasteel. Gaan we binnen of niet? We gaan gewoon de tuin in, drinken iets op het terras en hebben 3/4 gezien, zonder toegang te hebben betaald 😄.

Verder te voet naar town center. Op zich niets spectaculairs. We zetten ons in de zon en adriaan haalt 2 pintjes. Komt ie terug met 2 stella 😂

Als we de terugweg willen aanvangen, geven de bordjes aan dat we naar links moeten. 30 min. Adri verkiest zijn Gsm GPS te volgen. Naar rechts uiteraard. Na naar mijn gevoel 45 min bergop te hebben gewandeld, komen we op een parking aan een zwanenmeer. Had ie de verkeerde plek ingegeven! Er was daar wel een mooi strandje met een bar, dus we drinken iets en genieten vh uitzicht.
Via het coast path, komen we terug op onze parking.

Toen we op de camping waren vertrokken, had Adriaan in de GPS de locatie waar we zaten toegevoegd. Dus appeltje eitje, gewoon terug ernaartoe. Dachten we... Na een 20 - tal minuten rijden, vonden we het welletjes (hadden er op de heenweg maar 5 min over gedaan!). Buggy aan de kant en toch maar eens kijken wat de GPS aangaf. 'na 228km bent u op bestemming'!! Hallo?

Even gegoogeled en de coördinaten van de camping ingegeven dan maar (op de foto zie je het ommetoertje).

We zijn bijna bevroren als we op de camping aankomen. Doen slodderolleke aan en drinken een pintje. Ik begin aan het eten en adriaan zet ondertussen de buggy terug op de trekhaak.

Komt de buurman naar buiten gehoest. 'do you know the heimlich grip?'. Die man was (bijna) aan het stikken. Adri neemt hem vast. Ik zie die man paar keer de lucht invliegen, maar hij kon wel weer ademen. My hero 😉. Ik ga ervan uit dat die vent de komende jaren geen zin meer zal hebben in malthezer nootjes. Maar ik ga er ook vanuit dat hij de komende dagen zijn ribben zal voelen 😂.

Morgen gaan we weer een stukje verder. Hopelijk net zulk mooi weer als vandaag!

Xxx

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Super, ik ben een dagje naar zee geweest, prachtig weertje gehad..

leentjes.reizen 2017-07-03 10:21:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.