VDP dag x : Santiago de Compostella

Spanje, Santiago de Compostela

Dag A+1; ontwaken in een hotel, luxe voor een bicigrino van wie, 2 weken lang, zijn fiets zijn metgezel was. Luxe ontbijt: echte broodjes met vlees en kaas, yoghurt, fruitsap, koffie a volonté, fruitsap kortom... de hele reutemeteut.

Het ordenen van de fietstassen begon gisteren al. Het afhalen van mijn Compostela ook gisteren nog geregeld + bezoekje aan de Huiskamer der Lage Landen. Een heel klein beetje thuiskomen. Lieve luisterende mensen. De Praza Obradoire stroomt vol, een mensenmassa. Van veel sereniteit is geen sprake. Zelfs in de kathedraal is er geroezemoes en klinkt er geregeld: "Silencio por favor sssshhhtttttt...."🙉🙉🙉.

Vandaag dan toch nog eens de stad in. Twee lieve schatten verwachten woensdag un regalo van Opi. Vanaf 9u30 zwelt het plein weer aan. Afgepeigerde lichamen strom(pel)en de stad in op zoek naar het ultieme moment van opperste glorie en geluk. Uit alle hoeken en kanten van de wereld komen ze; opmerkelijk veel Portugezen maar ook Koreanen, Nederland, Italië en noem maar op. Hier en daar een Belg (oef... we zijn er ook bij).

Ook de rij naar het graf van de apostel groeit snel aan. Het wordt een drukke dag; zoals alle andere trouwens. Pas midden oktober mindert het wat.

De straten worden schoongeveegd, iedereen doet zijn uiterste best om er voor iedereen een onvergetelijk moment van te maken.

Deze namiddag heb ik nog een afspraak met een stappende pelgrim. Het zijn mijn laatste indrukken over deze bijzondere plek.

Tot slot: ik bedank iedereen voor de vele, vele reacties. Op de blog, in WhatsApp, op de Social Media. Het was niet mogelijk om elke reactie of iedereen persoonlijk te bedanken. Ik heb nu eenmaal nood om verhalen en emoties te delen. De enige mogelijkheid is deze verhalen van mij "afschrijven" en proberen om anderen mee te laten genieten. Ik hou ook aan deze tocht een bijzonder warm gevoel. Dat nemen ze nooit meer van mij af.

Rita, schat, bedankt dat ik opnieuw de vrijheid kreeg die ik nodig had. 🫶 🫶 🫶 ❤️❤️ ❤️

Omdat het nu eenmaal moet (en gelukkig maar)... All Good Things (Nelly Furtado)
https://youtu.be/4pBo-GL9SRg?si=ZfeyrbYhNLkv082e

En toch nooit helemaal.... want de foto's blijven Deus - Nothing Leally Ends
https://youtu.be/MbmBUUkjXlg?si=FCCiGUSaKa65ycTj

Tijd voor "Home" - Dotan
https://youtu.be/w2ZB7WF_Hko?si=FXmHN7cFxNq-Vapj

Voor ❤️❤️❤️ voor morgen 😏😏😏 Dancing The Night Away
https://youtu.be/SXe3D8IsKUY?si=B_tOqMDUZ9GI-0Qk

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Alweer een dikke proficiat Luc , voor wederom een trip (trot) gedaan te hebben, om U tegen te zeggen. Voor jou is het al een beetje thuis komen. De hoeveelste x zal t volgend jaar zijn ? groetjes ut Eule.

Geert Callens 2023-09-25 12:54:52

Veilig terug naar huis! Genoten van je blog! Dikke zoen uit Limburg

Els de zus 2023-09-25 18:33:18

We zien nu pas je blog, gaan alles de komende dagen lezen! Maar wat een fietsavontuur weer! Zonder de details al te weten, ben je een fantastisch (fiets)voorbeeld voor ons!!

Annette en Alexa 2023-09-25 23:12:10

Hallo Luc, Jij bent wss nu wel onderweg naar je stekje. Het zal wel spannend zijn weer, terug te keren naar het “gewone”. (Niet negatief bedoeld hoor ) Het zal toch weer een beetje aanpassen zijn, en recupereren vermoed ik. Maar alles rustig nu . Het is mooi geweest, maar ontzettend lastig tegenover de vorige keren naar mijn gedacht. Memories forever 😻 Veilige overtocht, en het ga je goed. Rita zal zeker blij zijn je geheel ongeschonden terug te o tvangen. THUISKOMEN 🎩🎩🎩

Droesbeke Liliane 2023-09-26 10:17:48

Bedankt Luc voor je inspirerend reisverslag, ik hoop deze route ook eens te kunnen ondernemen. Het klimmen is precies wel niet te onderschatten… Knap gedaan!

Erik M 2023-10-08 08:09:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.