D17: Moissac - Castéra Verduzan_82,4 km

Frankrijk, Castéra-Verduzan

Gisteren kwam er eindelijk wat leven in de pelgrimsbrouwerij. Een mooi groepje samen aan twee tafels; verhalen delen... Wij naast 2 Canadezen van Quebec. Geloof het of niet maar de enige die we écht gesproken hebben komen allemaal uit Quebec. In Brives: 5 vrijwilligers, in Cahors: 1 stapper en gisteren broer en zus samen op pad.

Dat het vanaf Moissac "belangrijker" wordt konden we al vlug merken. Bij de uittocht deze morgen langs het laterale kanaal van de Garonne: lange slierten stappers. Tientallen... dat hadden we nog niet meegemaakt. En voor ons was het ook wat herleven om 20 km op een goed en vlak jaagpad te kunnen fietsen richting Auvillar. Auvillar staat ook in de lijst van "plus beaux villages de France". En het is een mooi dorp als je met de auto tot aan de Tour d' Horloge kunt rijden en dan stapsgewijs het dorp verkennen. Voor ons fietsers was de tocht ernaartoe geen spek voor onze bek... van 8% tot 16%... 😱😱😱 een verschrikking. Gewoon afstappen en naar boven duwen was de boodschap.
Het was er ook ongewoon doods... (cfr de reportage onlangs op FR3). https://youtu.be/AAIk8N2vC78

Maar ja... het is feestdag natuurlijk en wie is er dan om 10u00 al op pad? Juist: wij...
Marc was op zijn hoede en had onmiddellijk zijn mondvoorraad ingedaan. Ik twijfelde wegens al meer dan bagage genoeg mee.🤔🤔🤔

Volgden op onze tocht: St. Antoine, Flamarens en (gelukkig) Miradoux. Waarom gelukkig? Omdat ik daar nog juist voor de middag "iets" kon sprokkelen om tussen de tanden te steken. Eigenlijk dom van mij om zolang te wachten zeker op een feestdag.

Maar ook in alle andere dorpjes en stadjes was het bijzonder doods. Enkel over de middag hier en daar een terrasje met gezinnen aan het middagmalen. En in Lectoure een broccantemarkt. We zijn niet langs geweest uit vrees dat ze ons daar zouden houden.

Maar moraal van het verhaal : wij hebben onze Hemelvaart zelf wel gehad. Bij momenten was het meer de calvarieberg naar Golgot(h)a. Auvillar: 16%, St. Antoine uitrit 12%, Miradoux: 8 à 13%... en rest mag ook opgeschreven worden. Totaal: 1.025 hoogtemeters. We moeten in Vlaanderen al lang fietsen om dat bij elkaar te krijgen.

Hoe doods het op zo'n dag ook is de panorama 's blijven ons verbazen met een steeds wisselende vegetatie. Nu weer meer landbouw en een beetje fruitteelt (weinig druiven, een beetje kersen). De zonnebloemen zijn nog klein: amper 20 cm. Anders veel graangewassen.

Maar goed: als we de Pyreneeën over willen dan moeten we wel een beetje gerodeerd zijn.

Als muziekliefhebber toch bijzonder triest nieuws; Tiny Legs Tim is niet meer. Ooit 2x gezien, bijzonder begaafd bluesmuzikant. Daarom vandaag een kleine hommage met Nowhere My Home - https://youtu.be/VEjts4cOQak

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Mannen, wij maken een diepe buiging voor jullie prestatie vandaag! Wij gaan zien hoe wij al die percentages gaan overleven en verteren 🤔🤔. Maar heel leuk om jullie zo te volgen, letterlijk op afstand 🚴‍♂️🚴‍♂️

Annette en Alexa 2022-05-26 18:46:36

Groetjes en veel succes gewenst van Yannis.🍷🍷🍷

Danny 2022-05-26 19:19:18

Amaj! Ik sta versteld! Die percentages en hoogtemeters Dikken maar aan.. En er zit nog aan te komen hé.. Leuk wel om nog bedevaarders tegen te komen.. Beetje gemeenschapsgevoel!

Charlotte 2022-05-26 20:16:49

Hallookes. Langs 't kanaal zalig, maar 16% is al meer dan de moeite. Brocante markt niet doen..... Fiets weegt al zwaar genoeg. Grtz ut Eule

Geert Callens 2022-05-26 20:24:36

Hallo Luc en Marc, Met alle respect voor jullie allebei. Maar wie was de slimste om te beginnen vandaag? 😻sorry Luc. Maar het lot was je goed gezind Luc, (feestdag!) en toch nog iets gevonden om naar binnen te werken en dat op zo’n belangrijke en lastige dag . Hallokes, wat voor percentages hoogte verschillen waren dat jong !. Op zo’n helling kan toch geen mens op zijn fiets blijven ? Ja, de eerste km’s waren een geschenk, en maar goed ook . Wat een verschil 🙈. Het feit dat er nu al meer en meer pelgrims onderweg zijn, moet toch een goed gevoel geven ? Nu gaat het pas echt beginnen . Zal wss ook meer moed geven, de ene pelgrim trekt de andere toch naar een hoger niveau niet ? Niemand zei ooit dat een pelgrimstocht easy was. Maar jullie hebben de hemel al een beetje verdiend 👍. Jullie zien er fris en opgewekt uit. Al een hele prestatie wat jullie al verwezenlijkten. 🙏 en dat wij dit uit onze luie zetel mogen beleven. Bedankt mannen . Ook voor de schitterende reportages. Doe het verder voorzichtig en doordacht. Succes voor morgen .

Droesbeke liliane 2022-05-26 22:00:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.